To je to što me zanima!

Hrvatska osvojila 3 medalje na Karate1 Premier ligi u Austriji

Zlato za Hrvatsku osvojili su Ivan Zoričić u teškoj i Ivan Kvesić u poluteškoj kategoriji, dok je najbolja hrvatska karatistica Maša Martinović došla do bronce
Vidi originalni članak

Protekli vikend, točnije 17. i 18. Listopada u austrijskom Salzburgu održan je peti turnir KARATE1 PRREMIER LIGE, na kojem je Hrvatska u ukupnom poretku zauzela fantastično 4. mjesto u konkurenciji od 59 zemalja. Turnir je okupio 739 natjecatelja sa svih kontinenata, a put do medalje doista jer bio težak i trnovit. Nastupilo je 18 naših predstavnika.

Zlato za Hrvatsku osvojili su Ivan Zoričić u teškoj i Ivan Kvesić u poluteškoj kategoriji, dok je najbolja hrvatska karatistica Maša Martinović došla do bronce u teškoj kategoriji kod žena. Ono što je zanimljivo je činjenica da su svih troje osvajača članovi istog kluba, zagrebačke 'K. K HERCEGOVINE-ZAGREB'. Glavni trener Danijel Vučić i sportski direktor Boris Vujičić kluba nisu krili oduševljenje i ponos nastupom svojih predstavnika. 

Čak 82 borca izašla su na tatami u kategoriji -84kg, a 19-godišnji Ivan Kvesić suvereno je pobijedio u šest borbi. Posebno je bila slatka pobjeda u polufinalu protiv Japanaca Arage koji je trenutno jedan od tri najbolja svjetska borca u ovoj kategoriji. Ivan pomalo pokazuje da bi uz rad Hrvatska mogla imati svog muškog predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. U finalu je nadvisio Kosovskog reprezentativca Karaqia, rezultatom 5-0. Kvesić je na putu do finala savladao predstavnike: 1. meč Francuske 8-0, 2. meč Kanade 2-1, 3. Makedonije meč 4-0, 4. meč Srbije 5-0 sudačkom odlukom, polufinale Japana 2-0 i finale Kosova 5-0.

U konkurenciji 53 borca joj veće iznenađenje drugi dan priredio je Ivan Zoričić koji je s 5 pobjeda stigao do zlata u kategoriji +84 kg. Redom su padali, 1. meč Rumunj 4-0, 2. meč  Srbin 8-0, 3. meč Rus 6-2, polufinale Bjelorus 4-2 i finalu predstavnik BIH Suljković 2-0.

Naša šampionka Maša nakon kraćeg odmora još jednom je potvrdila kvalitetu osvajanjem brončane medalje u kategoriji +68kg, a u borbi za broncu nadvisila je predstavnicu Ukrajine 3-0, što joj bila treća pobjeda taj dan. Nakon pobjeda nad Nizozemkom 4-1 i Talijanskom 6-1 u polufinalu je zaustavljena od Ruskinje 0-4. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mchosun 19.10.2015.

    drago mi je da se piše o karateu, u potpunosti to zaslužuje! čestitke na rezultatima!

  • drbuuf 19.10.2015.

    Bravo, svaka čast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare