To je to što me zanima!

Hrvatska rekorder po broju igrača u euroligama

Impresivan je popis klubova iz kojih dolaze izabranici Slavena Bilića, čak 19 ih igra u stranim ligama, a svi Englezi igraju na Otoku
Vidi originalni članak

Od svih 50 reprezentacija u kvalifikacijama za Euro 2008. baš Hrvatska ima najviše igrača koji nastupaju u stranim ligama - čak 19. Taj zanimljiv podatak objavila je satelitska TV postaja Eurosport u svojoj emisiji “Inside Euro” o kvalifikacijama za Euro 2008. u Austriji i Švicarskoj. Samo četvorica izabranika Slavena Bilića dolaze iz domaće lige i sva četvorica su igrači Dinama: Modrić, Drpić, Vukojević i Balaban. Tek je za “akciju Izrael” zbog izostanka Budana pozvan Kalinić iz Hajduka.
Naši reprezentativci igraju čak u deset stranih liga: Pletikosa u Rusiji, Srna u Ukrajini, Pranjić u Nizozemskoj, Babić u Španjolskoj, Niko Kovač u Austriji, Galinović u Grčkoj, Leko i Runje u Francuskoj, Budan, Šimić i Knežević  u Italiji, Eduardo, Kranjčar i Ćorluka u Engleskoj, te Petrić, Šimunić, Vranješ, Robert Kovač i Rakitić u Njemačkoj.
Po broju igrača iz stranih liga u reprezentaciji iza Hrvatske je na drugome mjestu Švedska. Čak 17 švedskih reprezentativaca dolazi iz inozemnih liga. Na trećem je mjestu vice-prvak svijeta Francuska koja ima 16 igrača rasutih po euroligama, a čak desetorica usidrena su na Otoku, u Premiershipu. 
Posve suprotno Hrvatskoj, naš suparnik iz skupine, Engleska, nema niti jednog jedinoga reprezentativca koji ne igra u Premiershipu. Analiza Eurosporta još je jedanput potvrdila koliko je doista jaka naša reprezentacija. Doista je impresivno zvučalo kad je reporter počeo nabrajati klubove u kojima igraju naši: Arsenal, Milan, Borussia, Werder, Schalke, Šahtjor, Spartak, Portsmouth...

BILIĆEVI IZABRANICI - PRAVI VITEZOVI
Osim što je ostvarila najbolji bodovni učinak od svih reprezentacija u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, Bilićeva Hrvatska je i najkorektnija momčad. U deset utakmica ni jedan hrvatski reprezentativac nije isključen, a u dosadašnjih 900 minuta naši su dobili samo pet žutih kartona, uvjerljivo najmanje od svih 50 reprezentacija. Do nas su po korektnosti Francuzi, također bez crvenoga kartona, i sa sedam žutih. U našoj skupini crveni nisu dobili ni Englezi, Izraelci i Makedonci.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare