To je to što me zanima!

Hrvatska s plus 21 preko Kanade otišla u polufinale

Sigurnom pobjedom protiv Kanađana momčad Jasmina Repeše plasirala se među četiri na kvalifikacijskom turniru za OI u Pekingu
Vidi originalni članak

Popović, Kus, Rozić, Banić i Barać počeli su utakmicu protiv Kanade. Marko Popović je u prvoj polovici prve četvrtine već zabio šest koševa, a jednako toliko zabio je i Zoran Planinić, koji nije startao, ali je vrlo brzo ušao umjesto Kusa koji je napravio dva faula.
Repeša je već do kraja prve četvrtine izrotirao gotovo cijelu petorku. Osim Planinića, ušli su i Lončar, Tomas i Nicević.
Tricom Andyja Rautinsa osam sekundi prije kraja četvrtine, Kanađani su došli na dva razlike prije kraja četvrtine u kojoj su za Hrvatsku zabijali Planinić (6), Popović (6), te po dva poena Nicević, Banić i Barać.
Drugu četvrtinu košem je otvorio Sandro Nicević i to je ostao jedini naš koš u prve dvije i pol minute četvrtine. A Marko Popović je nakon 13 minuta imao 1-5 za tricu... Nakon 20-20 zabijali su Nicević i Prkačin, pa onda Marko Tomas tricom odveo Hrvatsku na sedam razlike, 27-20. Kanađani su odmah pozvali time-out.
Pred kraj druge četvrtine naši centri su se našli u manjim problemima s faulima, Stanko Barać imao je tri, a Prkačin dva. Nakon dva promašaja u napadu, zabio je Tomas, i to koš i dodatno bacanje. Odmah potom svoju drugu tricu je zabio Popović, ali na drugoj strani uzvratio je Kendall. Problem je u tim trenucima bio u skoku, teško smo kontrolirali tog visokog Kendalla.
Poluvrijeme je završilo sa sedam koševa viška na strani Hrvatske (36-29). Prvi naš strijelac bio je Marko Popović, koji je zabio 9 koševa, ali i trice pucao slabih 2-8. Planinić, Nicević i Tomas dodali su po šest.
Slobodno bacanje Banića i trica Kusa odveli su Hrvatski na +11 početkom treće četvrtine, a baš su ta dva igrača zabila i iduća četiri hrvatska koša. Davor Kus igrao je sjajno u tom razdoblju, zabio je 10 koševa u pet minuta nastavka utakmice i odveo Hrvatsku do najveće prednosti (51-38). Uz novi koš Lončara, pet minute prije kraja četvrtine Hrvatska je imala 15 razlike. Deset sekundi prije kraja treće četvrtine Marko Popović je stavio svoju treću tricu (iz deset pokušaja) za 60-42. Nicević je dodao dva bacanja za 'okruglih' 20 razlike.
Imala je Hrvatska u 33. minuti i 67-44 i sve je bilo riješeno...
Hrvatska je potpuno kontrolirala završnicu ove utakmice. Tri minute prije kraja Carl English, bivši igrač Zadra i prvi kanadski strijelac, zabio je prvi koš na utakmici. Do kraja je zabio još jednom , a Hrvatska je ostala na iznad 20 razlike i mirno otišla u polufinale.

HRVATSKA - KANADA 83-62 (18-16, 18-13, 26-13, 21-20)
HRVATSKA: Ukić 3, Kus 10, Popović 17, Rozić 4, Prkačin 4, Tomas 10, Planinić 6, Nicević 11, Banić 10, Lončar 6, Barać.
KANADA:Anderson 7, Kepkay 2, Famutimi 14, English 4, Barrett 13, Rautins 4, Thomas, Doornekamp 1, Brempong 4, Kendall 5, Anthony 8.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • miki4321 18.07.2008.

    Bravo Hrvatska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare