To je to što me zanima!

Hrvatska se s gostovanja u Ukrajini vraća s bodom

Utakmica 3. kola kvalifikacija za SP između Ukrajine i Hrvatske završila je 0-0. Naš stručni stožer i prije utakmice najavljivao je barem bod
Vidi originalni članak

Uvod u utakmicu bila je neizvjesnost oko izravnog prijenosa na HRT-u te neizvjesnost oko sastava koji će Slaven Bilić izvesti na teren. I izveo je pomalo 'ziheraški' sastav sa dva zadnja vezna (Kovač i Vukojević). Njima je još u vezi pridodao tri rstrčana fantazista (Modrić, Rakitić i Srna), dok je u napad gurnuo samo Olića. Na sličan način razmišljao je i ukrajinski izbornik Mihailičenko, koji je u napad postavio samo Ševčenka, a na klupi ostavio opasnog Voronjina. Ipak, Hrvatska se bolje postavila na terenu od samoga početka te je počela kontrolirati igru. Prijetili su Olić i Rakitić, Modrić je bio bliže protivničkom golu i imao je potpunu slobodu u kretanju. Desna strana i ovaj nam je put bila aktivnija. Srna i Ćorluka odlično su surađivali, a kada bi im se pridružili Modrić i Olić obrana Ukrajinaca izgledala je sporo i bespomoćna. Na žalost imali su na vratima izuzetno raspoloženog Pjatova, koji je redom zaustavljao pokušaje Modrića, Olića, Srne, Rakitića i Vukojevića. Uz malo više sreće i hrabrosti, Hrvatska se u Zagreb mogla vraćati sa sva ttri boda. No, ne treba biti nezadovoljan. Prošli smo uvijek neugodno gostovanje u Ukrajini bez poraza, što do sada nije uspjelo mnogim reprezentacijama. U srijedu nas čeka domaća utakmica s Andorom i vjerojatno nova tri boda na kontu Slavenovih igrača.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Svetac_1 12.10.2008.

    I Bilić dokazuje da je velik kompleksaš kad ne stavlje Petrića koji zabija u bundes ligi ko blesav, želi dokazati da pobjeđuje tim ili taktika a ne jaki individualci i golgeteri. Jasno je da pobjeđuje tim i taktika ali treba imati u napadu igrača koji je dokazao da ne daje slučajne golove već se sam izbori za njih i buši protivničke mreže. I nek mu bude jasna jedna stvar a to je da on nije neki super trener, to je jasno pokazao u Austriji gdje bi naš tim sigurno prošao Turke i bez trenera. Svi naši izbornici su imali 80% sreće jer su imali odlične profesionalce na okupu i to ih je uzdiglo u orbitu. Ćiro dokazuje da je velik motivator ali kad ispuca svoj arsenal već naučenih fraza za motivaciju dosadi i sebi i igračima. Po meni izdvojio bi Cicu Kranjčara koji je od svih pokazao najviše pristojnosti i gospodskih manira a takav mu je i sin ma koliko god ga vrijeđali momak hoda uzdignute glave i rezultatima dokazuje da je klasa. I Cico je sa Zagrebom osvojio prvenstvo Hrvatske.

  • Svetac_1 12.10.2008.

    Ako netko u kvalifikacijama igra na bod onda se sigurno ne nada kvalificirati na WC(up), već se trudi zadržati izborničku funkciju tlapnjama tipa ostali smo u igri, ostali smo u igri za što? U kvalifikacijama treba igrati na pobjedu i to na svakoj utakmici pogotovo ako ste u skupini sa Englezima koji su lekciju dobro naučili. Međutim mi smo mislili da nakon prošlih kvalifikacija drugi neće ni htjeti igrati više sa nama nego će reći upišite hrvatima tri boda i nek budu prvi a mi svi ostali ćemo se boriti za drugo mjesto. I još jednom se tvrdoglavost izbornika pokazala kao veliki nedostatak. Još u Zagrebu protiv Engleza trebao igrati Križanac a u Harkivu Petrić i Olić zajedno kao u HSV-eu. Pa ovi su igrali samo sa Ševčekom u napadu i meni nisu bili bolji od Kazahstana. Sad Ukrajina ima čistu situaciju i doma će sa Englezima igrati na bod a sa nama u Zagrebu samo trebaju čekati priliku, a mi juriti rezultat što se dosad pokazalo kao najgora opcija.

  • byzant 12.10.2008.

    Lose smo igrali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare