To je to što me zanima!

Hrvatska U-19 razbila Gibraltar, hat-trick sjajnog Matije Frigana, zaigrali 'nijemci' Šuver i Pesch

Josip Šimunić ima velikih problema, dosta igrača otpalo je zbog problema s Covidom, ozlijedio se i veznjak Duvnjak, ali Hrvatska je upisala prvu pobjedu na putu prema Europskom prvenstvu...
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija do 19 godina uspješno je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Slovačkoj. Izabranici Josipa Šimunića lakoćom su "natrpali" (7-0) Gibraltar, a do kraja prvog kruga kvalifikacija u Karlovcu ih još očekuju dvoboji s Armenijom (13. studenoga) i Škotskom (16. studenoga).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priča o pobjedniku ovog dvoboja bila je gotova već u prvih 45 minuta kada su naši mladići vodili 4-0. Dva gola postigao je Matija Frigan (Orijent), dok su po jednom suparničku mrežu pogađali igrači Lokomotive Karlo Špeljak i Luka Stojković. Golijadu su u drugom poluvremenu nastavili Mateo Lisica (Istra 1961) i Franjo Ivanović (Augsburg), dok je raspucani Matija Frigan do kraja utakmice kompletirao hat-trick.

Svoje prve nastupe u hrvatskom dresu upisali su 18-godišnji branič Stuttgarta Jakov Šuver (igrao svih 90 minuta) koji je do sada branio boje mlađih selekcija Njemačke, te velika nada Bayer Leverkusena 16-godišnji Noah Phil Pesch koji je na travnjaku bio od 63. minute. I pokazao se zanimljivim i prodornim igračem na lijevom krilu...

Zanimljivo, Hrvatska U-19 vrsta u ovim je kvalifikacijama prilično oslabljena, dosta bitnih pojedinaca u Karlovcu nema zbog Covida, dok su oni najvažniji igrači poput Lukasa Kačavende, Roka Šimića ili Martina Baturine u već u kadru A reprezentacije. Nove probleme za Josipa Šimunića predstavlja i ozljeda Tomislava Duvnjaka koji je u 28. minuti napustio igru zbog ozljede ruke.

U drugoj utakmici naše kvalifikacijske skupine, Armenija je svladala (3-2) Škotsku, iako je na poluvremenu gubila 2-0.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • RedDoor 10.11.2021.

    Usput mali Čuić protiv Bugarske dva komada danas, isto tako prošli mjesec protiv Srbije. 16 golova ovu jesen već. Još nije u našim redovima.

  • vedii888 10.11.2021.

    Hrvatska-Gibraltar 7:0

Komentiraj...
Vidi sve komentare