To je to što me zanima!

Hrvatska za Wales: Livakoviću 'jedinica', Brekalo opet na krilu

Hrvatskoj reprezentaciji danas se u Opatiji priključuje Dejan Lovren, pa su Vatreni konačno kompletirani. A čini se kako hrvatski izbornik ovoga puta i nema previše dvojbi oko početnog sastava
Vidi originalni članak

Hrvatska nastavlja pripreme za Wales, a našoj se izabranoj vrsti danas u Opatiji priključuje i Dejan Lovren. I tako će Vatreni u večernjim satima prvi trening odraditi kompletni. Istina, Zlatko Dalić na raspolaganju neće imati Rakitića, Rebića, Roga, Bradarića, Vlašića, Pjacu, Vrsaljka, Strinića, Mitrovića i Pivarića, a Hrvatska i bez nekolicine važnih aduta mora u Osijeku do pobjede.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski izbornik napravit će i neke promjene u odnosu na sastav koji je poražen u Mađarskoj, a prva se nazire na vratima. Lovre Kalinić bio je ozlijeđen, a poslije toga nije pronašao pravu formu, pa će hrvatska "jedinica" u Gradskom vrtu biti Dominik Livaković. Tin Jedvaj ordinirat će desnim, a Borna Barišić lijevim bokom, dok će stoperski par očekivano činiti Domagoj Vida i Dejan Lovren.

Hrvatska će protiv Walesa zaigrati u 4-3-3 formaciji, iako će Dalić taj sustav kombinirati i s 4-2-3-1 opcijom. Pa će tako Luka Modrić iz vezne linije ići prema naprijed, biti bliže suparničkim vratima. No, Luka će se spuštati po loptu, kreirati igru hrvatske reprezentacije u sredini terena. U veznoj liniji nezamjenjiv je i Marcelo Brozović, dok bi treću figuru u središnjici terena Zlatko Dalić trebao imati u Mateu Kovačiću.

Veznjak Chelseaja u posljednje vrijeme igra jako dobro, nedavno je dominirao i u finalu Europske lige, te je cijelo vrijeme u "punom pogonu". I to mu daje prednost u odnosu na neke druge vezne opcije (Pašalić, Badelj, Caktaš...). Napadačku trojku činit će Josip Brekalo (desno), Andrej Kramarić (sredina) i Ivan Perišić (lijevo). Hrvatski izbornik zadovoljan je dosadašnjim partijama Brekala i na desnom boku, a mladi krilni napadač ne ustručava se lomiti suparnike u situacijama "jedan na jedan".

Hrvatska (4-3-3): Livaković - Jedvaj, Vida, Lovren, Barišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Brekalo, Kramarić, Perišić.


 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • papilon100 05.06.2019.

    Vidjet cemo ali ja nevjerujem da mozemo pobjedit Wels.Moj sastav bi bio ovaj Livakovic bekoviJedvaj-Baresic stoperi Caleta Car Lovren cetvorokut veznih Sunjic-Brozovic -Kovacic-Modric-Brekalo-Kramaric ili Perisic.Zamjene Orsic.Trebali bi igrat jaki presing sa vracanjem u obranu pomoc kod prekida i to bi bilo to.Zasto Orsic i Sunjic jedan ima brzinu i puno pomaze obrani i zna puknut loptu a Sunjic je ostar i zna citat igru te zna krenut u napad .

  • hyndaii 04.06.2019.

    Sve sadašnji ili bivši hajdugovci.To nije u redu.

  • arow 04.06.2019.

    Zasto Jedvaj pobogu,sta ti je Dalicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare