To je to što me zanima!

Hrvatske košarkašice upisale i treći poraz, pale su u završnici

Hrvatske košarkašice upisale su i treći poraz na Igrama u Londonu. Bolje od njih bile su Čehinje 89-70. Iako su nadoknadile veliki zaostatak pale su u završnici
Vidi originalni članak

Hrvatske košarkašice u susretu odluke protiv Čehinja ipak nisu uspjele napraviti podvig. Iako su izjednačeno ušle u susret u posljednjoj su čevrtini, nakon što su uspjele nadoknaditi jedanaest koševa zaostatka, potpuno pale i naposlijetku izgubile devetnaest razlike. Susret je završio 89-70 u korist Češke.

Hrvatske su košarkašice u trećem susretu protiv Čehinja odlučivale o nastavku natjecanja. Nakon dva poraza ni protiv reprezentacije Češke hrvatske košarkašice nisu upisale pobjedu. Svjetske viceprvakinje iz 2010. godine slavile su 89-70.

Nakon izjednačenog početka susreta u koje se igralo koš na koš iduće dvije četvrtine pripale su Čehinjama. U drugoj su četvrtine hrvatske košarkašice još uspjevale držati priključak, a onda su u trećoj pale i dopustile Čehinjama da stignu na prednost prednost od plus jedanaest.

Raspoložena Ivezić vratila je naše u igru u posljednjoj četvrtini. Prvo su cure sjajnom serijom od 14-0 stigle do izjednačenja na 52-52, a  potom i do prednosti. No nisu dugo cure izdržale. U posljednjoj su četvrtini opet potonule u obrani i stigle na minus od osam koševa. Hrvatske su se košarkašice ispromašivale, a u obrani je curilo na sve strane. Čehinje su pobjegle na plus šesnaest i onda mirno privele susret kraju i slavile s visokih 19 koševa prednosti i rezultatom 89-70. U posljednjoj su četvrtini svjetske viceprvakinje napravile seriju od 32-10.

Kod Hrvatske najbolja je bila Mandir s 20 koševa, te Lelas s 15. Elhotova je izjednačila koševe Madri za Čehinje, dok su Burgova i Viteckova zabile po koš manje, 19 i 18.

Hrvatska svoj pretposljednji susret igra u petak protiv Angole u 10 sati po našem vremenu.

OI, turnir košarkašica, 3. kolo:

skupina A:

Češka – HRVATSKA 89-70

Kina – Angola 76-52

SAD – Turska (kasnije)

Redoslijed: 1. Kina 3-0, 2. SAD 2-0 (-1), 3. Turska 2-0 (-1), 4. Češka 1-2, 5. Hrvatska 0-3, 6. Angola 0-3

skupina B:

Francuska – Kanada 64-60

Australija – Brazil 67-61

Rusija – Velika Britanija 67-61

Redoslijed: 1. Francuska 3-0, 2. Rusija 3-0, 3. Australija 2-1, 4. Kanada 1-2, 5. Velika Britanija 0-3, 6. Brazil 0-3

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Poluhorok 02.08.2012.

    A osim što igraju bez krilnog centra (prethodni komentar) naše košarkašice jedine igraju i bez beka šutera (jer su i Mandir i Jelavić plejmejkeri)!? Dakle umjesto pleja, beka šutera, krila, krilnog centra i centra što imaju sve normalne košarkaške ekipe naš košarkaški "Einstein" Stipe Bralić igra s 2 pleja, 0 bekova šutera, 2 krila, 0 krilnih centara i 1 centrom!? I kakvo onda čudo da se naše košarkašice ovako sramote? Takva iskrivljena i protuprirodna postava igre prolazi u Gospiću kad igra u slabašnoj hrvatskoj ligi, ali ne može proći protiv iole solidno vođene ekipe. Tkogod postavi startnu petorku kao izbornik Bralić trebao bi dobiti momentalni otkaz.

  • ZMIJA1 02.08.2012.

    dobro hoće li ove naše uspjeti koju utakmicu dobiti??

  • nenadtv 02.08.2012.

    loša igra ženske košarke nas trener ženske košarke je veliki debil ja neznam zasto je vadio Antonija Mišura igralism dobro 3 četvrtinu protiv češke i on vadi van Antonija Mišura i naravno da čemo izgubti ja neznam zasto nije prije stavio da igra Antonija Mišura košarku

Komentiraj...
Vidi sve komentare