To je to što me zanima!

Hrvatske nogometašice bolje od Turske: Ostale u igri za EP

Kristina Šundov, Maja Joščak i Mateja Andrlić odvele su hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju do pobjede nad Turskom 3-0 u kvalifikacijama za Euro...
Vidi originalni članak

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija pobijedila je Tursku 3-0 na riječkoj Rujevici u četvrtom kolu skupine 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo što će se održati u Nizozemskoj u rujnu i kolovozu 2017.

Kristina Šundov dovela je Hrvatsku u vodstvo u 29. minuti na asistenciju Martine Šalek. Do poluvremena je prednost domaćih nogometašica narasla na dva gola zahvaljujući Maji Joščak koju je uposlila kapetanica Iva Landeka.

Konačan rezultat i treći gol u mreži Turkinja zasluga je Mateje Andrlić, igračice s klupe koja se u strijelce upisala dvije minute prije kraja.

Izabranice Zvonimira Kolaka nakon četiri odigrane utakmice drže drugo mjesto u skupini sa sedam bodova, pet manje od vodeće Njemačke te tri ispred Rusije, koja ima susret manje. U travnju "kockice" očekuju gostovanja u Mađarskoj i Njemačkoj.

Na Europsko prvenstvo izravno idu pobjednice osam skupina, kao i šest od osam najboljih drugoplasiranih ekipa. Preostale dvije razigravat će za posljednje, 16. mjesto te se pridružiti domaćicama Nizozemkama na Euru 2017.

Kvalifikacije za Euro 2017. (nogometašice), skupina 5, 4. kolo:

  • Hrvatska - Turska 3-0 (Šundov 29', Joščak 39', Andrlić 88')
Idi na 24sata

Komentari 2

  • cassyman 30.11.2015.

    bravo ! steta sto nema vise zenskih nogometnih klubova, a zatim i jaca repka :)

  • strmi007 30.11.2015.

    Svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare