To je to što me zanima!

Hrvatske ultramaratonke treće na EP-u! Razvalile su na 50 km

Hrvatska je sada već respektabilna sila u europskom (ultra)maratonu, a imajući u vidu loše uvjete, što financijske, što infrastrukturne, uspjesi su time još i veći
Vidi originalni članak

Prije otprilike mjesec i pol dana završile su fantastične šeste na Svjetskom prvenstvu u ultramaratonu dugom 100 kilometara. A sada je sjajna reprezentacija hrvatskih ultramaratonki napravila novi podvig.

Na Europskom prvenstvu u Španjolskoj Silvia Šimunović, Ines Jozić, Mirjana Šimek Bilić i Veronika Jurišić osvojile su brončano odličje u utrci na 50 kilometara i dokazale da je hrvatski maraton u sve većem uzletu.

Jer ne samo da briljira Matea Parlov Koštro u individualnoj konkurenciji, koja je osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u kolovozu, već je sada tu i sjajna skupina ultramaratonki koja niže vrhunske rezultate.

Pa je sasvim jasno da je Hrvatska sada već respektabilna sila u europskom (ultra)maratonu, a imajući u vidu loše uvjete, što financijske, što infrastrukturne, uspjesi su time još i veći.

Nedostaje potpora

Hrvatski atletičari generalno ostvaraju odlične i vrlo dobre rezultate započinjući karijeru u potkapacitiranim uvjetima što se s dobrim rezultatima, protekom vremena i etabliranjem imena poboljša vrlo malo. Gotovo neznatno.

Pa je i ovaj uspjeh naših maratonki poziv da se poradi na uvjetima za hrvatske atletičare jer našoj državi daju mnogo, a mogli bi i puno više. Da su okolnosti bolje.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kenny 08.10.2022.

    čestitke curama i voditeljima !

  • Pig Latin: Igpay Atinlay 08.10.2022.

    Gdje su vijesti o muškim sportašima? Njih se deskirminira. Emifay-acizamnay.

Komentiraj...
Vidi sve komentare