To je to što me zanima!

Hrvatski košarkaši gotovo su sigurno u kvalifikacijama za OI

Za naše košarkaše stigle su odlične vijesti iz Fibe. Naši će košarkaši Olimpijske igre moći izboriti i bez trenutnog plasmana na SP, odnosno putem kvalifikacijskog turnira
Vidi originalni članak

Ima nade za hrvatske košarkaše u Tokiju! Prema zadnjim informacijama iz Fibe, svoj put na OI moći će osigurati putem kvalifikacijskog turnira jer više neće biti pozivnica za Olimpijske igre.

U Tokiju će igrati sedam reprezentacija sa Svjetskog prvenstva,a preostalih 16 će igrati kvalifikacije. One podrazumijevaju sudjelovanje 24 reprezentacije, pa će preostalih osam mjesta popuniti po dvije najbolje plasirane momčadi iz svake regije po rangiranju Fibe, koje će se obaviti poslije Svjetskog prvenstva. To znači da bi se u kvalifikacijama za Olimpijske igre trebala naći i Hrvatska.

Osim toga i kvalifikacije za sljedeće Europsko prvenstvo više neće početi u studenom, već u veljači 2020. Po dvije utakmice još će se igrati u studenom 2020. te još dvije u veljači 2021.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Nemo22 29.06.2019.

    Ne zaslužuju!!!! To nije u redu.Bolje da odu na plažu nego da nas sramote!

  • KristijanCro 29.06.2019.

    Nažalost u košarci nema kulta reprezentacije kao u nogometu,rukometu,vaterpolu. Realno gledajući ni kvalitete bez obzira na toliki broj NBA igrača. Godinama igramo bez pravog playmakera i razigravača tako da cijeli teret pada na Babu Bogdanovića i Šarića(koji uz neupitnu volju jos nije dao skoro nista)

  • 29.06.2019.

    Ajde ovo za OI još nekako, ali kakve veze imaju termini kvala za EP sa našima? Pa u veljači i studenom se igra NBA...

Komentiraj...
Vidi sve komentare