To je to što me zanima!

Hrvatski pjeskaši su apsolutni svjetski vladari! Nakon juniora, zlato na SP-u osvojili i seniori

Grčki Heraklion postao je sretno mjesto za hrvatski rukomet na pijesku. Tjedan dana nakon što je juniorska selekcija osvojila Mundijal, isto je pošlo za rukom i seniorima
Vidi originalni članak

Hrvatska muška seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je naslov svjetskog prvaka na Svjetskom prvenstvu u Heraklionu u Grčkoj.

U finalnoj utakmici Hrvatska je bila bolja od Danske rezultatom 2-0 (24-22, 21-18) u setovima i tako osigurala treći naslov svjetskih prvaka te 30. medalju za bogatu kolekciju hrvatskog rukometa na pijesku.

Nakon šest dana natjecanja i devet pobjeda u devet odigranih utakmica, Lucian Bura proglašen je najboljim desnim krilom te najboljim strijelcem prvenstva.

Hrvatska je treći put postala svjetski prvak u petom finalu, četvrtom uzastopnom, a prvi put s druge strane nije bio Brazil. Zlatnu medalju osvajali su i u Cadizu 2008. i Budimpešti 2016.

Nastavak je to sjajnih rezultata hrvatskih pjeskaša ovo ljeto jer su prije tjedan dana do zlata na istom mjesto došli juniori pobjedom upravo nad Brazilom 2-1 (19-18, 12-16, 9-6) i prvi put postali svjetski prvaci u toj uzrasnoj kategoriji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • vjekoslavostric 27.06.2022.

    Iako nemamo toliko pjeska kao druge zemlje smo šampioni ! To je nevjerojatan dokaz koliko mi talenata imamo na raspolaganje! Kad bi barem 10posto političara takvi talenti bili nebu nam bilo ravna na ovoj zemaljskoj kugli !😀😎🙋

  • KLM0810 26.06.2022.

    Pjeskaši?! Na pijesku rukomet?! Wtf? Sport🤮

  • PlaviKAJ 26.06.2022.

    Svaka čast na fenomenalnom uspjehu dečki! Samo jako dalje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare