To je to što me zanima!

Hrvatski samuraj napada titulu KSW-a protiv bivšeg UFC-ovca

Ishii je dobar dečko, svi u njegovom kutu su super momci. Vjerujem da smo ja i on sljedeći. To što smo prijatelji, ništa neće promijeniti, rekao je prvak poluteške kategorije u KSW-u, Englez Philip de Fries
Vidi originalni članak

Satoshi Ishii proteklog vikenda debitirao je u KSW-u, najjačoj europskoj MMA organizaciji. Hrvatski Japanac slavio je u Poljskoj podijeljenom sudačkom odlukom protiv brazilskog udarača Fernanda Rodriguesa.

DEBI U KSW-U Borio se za Hrvatsku: CroIshii pobijedio je brazilsku mrcinu!

- Hvala Bogu, Cro Copovom timu i Hrvatskoj - napisao je Ishii na Instagramu.

U Hrvatsku je stigao prije dvije i pol godine kako bi trenirao uz svog idola Mirka Filipovića, od kojeg je u MMA karijeri dvaput izgubio. Hrvatska mu se toliko svidjela da je podnio zahtjev i dobio je našu putovnicu.

- Nisam mislio da ću u Hrvatskoj ostati toliko dugo, ali ovo je zemlja iz snova. Živio sam na gotovo svim kontinentima, u Aziji, Južnoj Americi, Sjevernoj Americi, ali nigdje nije kao ovdje. Lijepo je vrijeme, ljudi su otvoreniji, topliji. Svi me vole. Odluka o promjeni putovnice nije bila lagana. Morao sam se odreći japanskog državljanstva, samim tim i putovnici koja je najjača na svijetu. Također, tu su i emocije, tamo sam ostavio neke jako dobre prijatelje koji mi nedostaju - ispričao nam je Ishii uoči borbe.

Pobjeda protiv Rodriguesa bila mu je šesta u nizu u MMA-u i lansirala ga je u sam vrh KWS-a pa bi mu već druga borba mogla biti za naslov. 

U poluteškoj kategoriji KSW-a titulu drži bivši UFC-ovac Philip de Fries, kojeg je Ishii pobijedio 2014. na IGF priredbi u Japanu. Slavio je hrvatski Japanac tada jednoglasnom sudačkom odlukom.

'HRVAT' SATOSHI ISHII 'Nabrijavam se uz Thompsona, obožavam janjetinu i ćevape'

De Fries je imao pet mečeva u UFC-u, ima dvije pobjede i tri poraza.

Jedan od ta tri poraza bio je od Stipe Miočića 2012. godine.

- Ishii je dobar dečko, svi u njegovom kutu su super momci. Vjerujem da smo ja i on sljedeći. To što smo prijatelji, ništa neće promijeniti - rekao je Philip de Fries, koji je pobijedio Tomasza Narkuna i drugi put obranio titulu.

Bilo je to na istom eventu na kojem je Ishii debitirao u KSW-u.

- Nije mi se previše svidio Narkun, ali nisam bio ljut i nabrijan, više sam to hladnokrvno riješio - rekao je De Fries i dodao:

- Još nije sto posto da će Ishii sljedeći dobiti šansu za napad na moju titulu, ali bilo bi to logično. To je meč koji mi se sviđa i ima smisla. Siguran sam da se i Ishii želi boriti - rekao je Englez.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • user_57736 29.03.2019.

    numero uno - krivo si pročitao, desi se, piše ''Jedan od ta tri poraza bio je od Stipe Miočića 2012. godine''.

  • Fenix 28.03.2019.

    O jadna ,o draga moja Hrvatska sa cime se ti ponosis !!????

  • 28.03.2019.

    Jel ima prijenos na hrvackojradijoteleviziji?

Komentiraj...
Vidi sve komentare