To je to što me zanima!

Hrvatski vaterpolisti 130 dana uoči OI-ja ostali bez sponzora

Smatram da bi država morala zakonima ili uredbama regulirati da one, koliko mogu, financiraju hrvatski sport. To je u nacionalnom interesu, rekao je Zlatko Mateša...
Vidi originalni članak

Slučaj Janafa koji je 130 dana od početka OI-ja u Londonu prekinuo suradnju s Hrvatskim vaterpolo savezom iznimno je loš primjer i još gora poruka koja dolazi u  nezgodnom trenutku, rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša za posjeta Vukovaru, gdje je zajedno s predstavnicima Humanih zvijezda i ministrom Gordanom Marasom uručio donaciju Košarkaškom klubu Borovo, piše Večernji list.

Dodao je da je ovo prvi slučaj u kojem državna tvrtka jednostrano otkazuje suradnju s jednom reprezentativnom selekcijom.

- Što se tiče priprema vaterpolo vrste za OI, one ne dolaze u pitanje jer će to pokriti HOO, ali se postavlja pitanje što s ostalih desetak selekcija koje ima HVS. Smatram da bi država morala zakonima ili uredbama regulirati da one, koliko mogu, financiraju hrvatski sport. To je u nacionalnom interesu - kaže Mateša.

Na upit o trenutačnoj situaciji u hrvatskom sportu Mateša je rekao da podržava akcije ministarstva sporta i ministra Željka Jovanovića te da je potrebno uvesti reda u profesionalni i amaterski sport, ali i odgovornost klubova i pojedinaca.

- Ne mogu biti isti uvjeti za osnivanje udruga ljubitelja platana i sportske udruge koja ima godišnji proračun od 50-60 milijuna kuna. To nikako nije isto i to se mora odvojiti.

Smatra i da se situacija unutar HNS-a treba rješavati nakon EP-a kako problemi ne bi utjecali na igru reprezentacije.  

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Kocho 23.04.2012.

    Pa niko ne voli da sponzoriše gubitnike, nikakav pozitivan marketinški efekat, čak naprotiv...

  • MLADEN_5 10.04.2012.

    Slazem se . Lijepo je cut kad netko prezentira Hrvatsku i dobije medalju. Treba se i drzava na neki nacin pokazati da cijeni neciji uspijeh i trud.

  • kantrida 23.03.2012.

    vjerujem da ce se nac novac, ipak smo mi u vrhu tog sporta. zahvaljujuci njima cuje se nasa himna i dize se nasa zastava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare