To je to što me zanima!

Hrvatski vaterpolisti bez problema protiv Slovačke

U 4. kolu EP-a hrvatski su vaterpolisti lakoćom svladali Slovačku 15-5 i još se jedan korak približili četvrtfinalu i borbi za medalje
Vidi originalni članak

Sudeći prema dosad viđenom, tko osvoji drugo mjesto u “našoj” skupini sigurno će u polufinale. U četvrtfinalnom dvoboju čekat će ga Njemačka ili Makedonija, a ni jedna od reprezentacija iz naše skupine objektivno s njima ne bi smjela imati problema. Hrvatska je tom drugome mjestu od ponedjeljka još korak bliže, treća pobjeda u nizu ostvarena je protiv slabašne Slovačke. Rudić je u ovoj utakmici isprobao neke varijante za dvoboje koji slijede, a to je u konačnici rezultiralo time da su svi naši igrači, izuzev Aljoše Kunca, zabili barem po gol. Iako Slovaci nisu mjerilo, dobra je stvar da su naši vaterpolisti imali odličnu realizaciju s igračem više i izvrsno se branili s igračem manje.
Kako Europsko prvenstvo odmiče, Hrvatska igra sve bolje, a izbornik Rudić i dalje tvrdi da ono pravo slijedi tek na Olimpijskim igrama. Polufinale je ovdje sasvim realno, time i europska medalja..

RATKO RUDIĆ: OVO JE BILO POPUT JAČEG TRENINGA

Pobjedu 15-5 Hrvatske protiv Slovačke na Europskom prvenstvu u vaterpolu prokomentirali su izbornik Ratko Rudić i Igor Hinić, a s njihovom ocjenom složio se i Slovak Juraj Zatovič...
- Za nas je ovo bilo poput jačeg treninga. Mogli smo igrati bez ikakvog pritiska i probati neke stvari. Uslijedit će nam teži ogledi, a ne treba zaboraviti da je način pripreme drugačiji zbog Olimpijskih igara - rekao je Rudić.
- Nadamo se da ćemo osvojiti medalju. U ovoj utakmici gotovo da i nismo imali izazova, pa nismo niti imali problema protiv Slovaka - zaključio je Hinić. - Naša igra nije na razini najboljih reprezentacija, pa nije niti realno bilo očekivati pobjedu protiv Hrvatske - jasan je bio slovački reprezentativac Juraj Zatovič.

EUROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU, 4. KOLO, SKUPINA A

Hrvatska – Slovačka 15-5 (4-0, 3-1, 5-2, 3-2)

LJESTVICA SKUPINE A
1. Mađarska 9 (-1)
2. Hrvatska 9
3. Crna Gora 6 (-1)
4. Grčka 3 (-1)
5. Španjolska 3 (-1)
6. Slovačka 0 (-1)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare