To je to što me zanima!

Hrvatskoj sudi Marokanac oko kojega se digla prašina u Katru

Ismail Elfath ima američku putovnicu, a u utakmici Gane i Portugala dosudio je dvojben penal za momčad Cristiana Ronalda
Vidi originalni članak

Susret osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Japana u ponedjeljak, 5. prosinca na stadionu Al Janoub sudit će Marokanac s američkom putovnicom Ismail Elfath (40).

Elfath je rođen u Casablanci, međutim sa 18 je preselio u SAD nakon što je dobio američku vizu na lutriji. Diplomirao je strojarstvo na Sveučilištu Texas u Austinu 2006. Od 2012. se bavi suđenjem, a od 2016. je na Fifinoj listi sudaca.

POGLEDAJTE VIDEO: Najstariji navijač "vatrenih"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije tri godine sudio je na CONCACAF Gold Cupu u Sjedinjenim Državama, a iste je godine vodio i polufinalnu utakmicu na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Prije dvije godine je proglašen za najboljeg suca u MLS-u, a u srpnju prošle godine sudio je na tri utakmice na Olimpijskim igrama u Tokiju, uključujući četvrtfinalni ogled između Japana i Novog Zelanda.

Elfath je izabran kao jedan od dvojice sudaca iz CONCACAF- a za Afrički kup nacija 2021. održan u Kamerunu od 9. siječnja do 6. veljače 2022. "Vatrenima" je sudio samo jednom, u prijateljskom susretu protiv Perua u kojemu smo poraženi sa 0-2 na Hard Rock stadionu u SAD-u 2018.

Na ovom SP-u vodio je susret Gana - Portugal (2-3) nakon kojeg je afrička momčad imala velikih prigovora na suđenje i dosuđeni penal nad Ronaldom. Asisirat će mu Amerikanci Corey Parker i Kyle Atkins, dok je četvti sudac Alžirac Mustapha Ghorbal.

Kolumbijac Nicolas Gallo bit će na VAR-u, Čileanac Julio Bascunan je asistent VAR-a, a Argentinac Ezequiel Brailovsky na VAR zaleđu.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Blanca Harris 04.12.2022.

    Plaćen sam preko 70 € po satu radeći od kuće. Nikad nisam mislio da ću to moći učiniti, ali moja kolegica zarađuje preko 10 000 € mjesečno radeći ovo i uvjerila me da pokušam. Mogućnosti s ovim su neograničene. Pogledajte više ovdje... ............................>>>>>>>>>>>>>>>>>>> J­­­­o­­bzC­­a­­­­r­t.C­­O M

  • 04.12.2022.

    Prvo nam stavili da nam sudi Englez koje smo na prošlom prvenstvu poslali doma, poništio je bezveze jedanesterac i nije sudio nekoliko faulova. A sad Marokanac protiv kojih smo na ovom prvenstvu bili u grupi!

  • Cicinakitu6 04.12.2022.

    Mene bi vise bilo strah onog suca koji je dosudio penal na mesiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare