To je to što me zanima!

Huligani vrijeđali Lewisa Hamiltona u Barceloni

Okupljeno mnoštvo je na stazi Montmelo na početku subotnjeg testiranja pogrdnim povicima uzvikivalo rasističke parole Hamiltonu
Vidi originalni članak

Španjolska Marca u nedjeljnom je broju izvijestila o rasističkom ispadu publike u gledalištu staze Montmelo u Barceloni, na kojoj će se voziti VN Španjolske.
Okupljeno je mnoštvo, očito navijači Fernanda Alonsa, na početku subotnjeg testiranja pogrdnim povicima uzvikivalo rasističke parole tamnoputom Britancu Lewisu Hamiltonu, koji je u Španjolskoj neomiljen zbog konflikta s Asturijcem Fernandom Alonsom.
Direktor staze Ramon Pradera naložio je podizanje barijera kako bi se zaštitio McLarenov boks, iznad kojega su se strateški rasporedili Alonsovi obožavatelji. Također, redarska je služba uklanjala brojne vulgarne transparente koji su se ticali Hamiltona i njegova momčadskog šefa Rona Dennisa.
- Molimo vas, ponašajte se uljudno. Nećemo tolerirati uvredljiva ponašanja - upozoravao je službeni spiker brojnu skupinu navijača.
U komentarima je uredništvo Marce bilo nemilosrdno spram svojih državljana. “Huligani na Formuli 1” i “Probuđeni najniži instikti” naslovi su koji se provlače nedjeljnim izdanjem. U nedjelju, posljednjeg dana testiranja, na stazi Circuit de Catalunya najbrži je krug odvozio Australac iz Red Bull Renaulta Mark Webber (1:22.385). Heikki Kovalainen u McLaren Mercedesu zaostao je 37, a Hamilton 74 tisućinke sekunde.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gmail 04.02.2008.

    Asturija pokrajina u Španjolskoj ;)

  • zagreb75 03.02.2008.

    zbog konflikta s Asturijcem Fernandom Alonsom.?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare