To je to što me zanima!

I. Olić: Ostaje velika tuga, ovo je bila velika prilika

Ivica Olić uvijek ostavi srce na terenu, a na Euru je bio jedan od najboljih naših igrača. Dokazao je da može igrati za Hrvatsku na visokom nivou
Vidi originalni članak

Trebali smo mi biti u Baselu, a na kraju sam to morao gledati na televizoru, rekao je Ivica Olić.
Kulen je čuvao za polufinale, ali u kojem igra Hrvatska.
- Ma, morao sam ga nositi u Njemačku, sa svim tim torbama, kopačkama... 'Zarezao’ sam malo prije utakmice, drago mi je da su pobijedili Nijemci, jer smo ih mi pobijedili u skupini.
Prvo polufinale je gledao sa sinovima Antonijom (6) i Lukom (4).
- Oni su navijali za Njemačku, a ja iz šale za Tursku... Bili su ljuti zbog našeg poraza, navijaju u hrvatskim dresovima svaku utakmicu. No bilo im je drago što me vide nakon više od mjesec dana.
U krugu obitelji malo mu je lakše, ali ne može prežaliti priliku.
- Ostaje tuga, jer ovo je posebno velika prilika bila za nas starije igrače. Na prijašnjim prvenstvima prilike nismo ni imali, odmah bi nas 'ispeglali’. A mi smo sada nadjačali i finalista - kaže Olić.
Hrvatski napadač često je dosad bio osporavan, a na Euru je bio jedan od naših najboljih igrača.
- Bilo bi prepotentno kad bih rekao da sam to i očekivao. Ali iza mene je dobra sezona, nije bilo ozljeda, u klubu sam jako dobro igrao. Spreman sam i osjetio sam da mogu, a kod Bilića napokon igram bez upitnika iznad glave, odnosno hoću li igrati. To me napunilo samopouzdanjem. Dokazao sam navijačima i svima da mogu igrati za Hrvatsku na visokom nivou.
Priznaje da ga pomalo iznenađuju tako dobri mladi igrači.
- Pomislim kako nema nikog, a onda vidim strašan potencijal. Valjda smo takva nacija. Europa nam zavidi na našim mladim igračima - smatra Olić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Barney 26.06.2008.

    svi smo tuzni..ali i ponosni...napravili ste odlican rezultat.....neka vam ona utakmica protiv Turske bude jedno veliko iskustvo i da svi konacno shvate da nije gotovo dok sudac ne odsvira kraj...i siguran sam da ce vam ovo biti jedan dodatan motiv da budete jos jaci nego sto ste bili do sada....a vratit ce se i Eduardo...Bilic Boysi drzite se....nitko vas nije bicevao da morate u plufinale...napravili ste puno...jako puno i ponosite se s time...bice medaljica u Africi na SP-u...zasluzujete ju...

  • torcida_4ever 26.06.2008.

    svima u srcu ostaje velika tuga..ali vjerujem da svim pravi hrvatima u srcu tuce neki osjecaj ponosa...vatreni iskazali ste se! svjetsko je nase!! jedan je slaven bilic!

Komentiraj...
Vidi sve komentare