To je to što me zanima!

Ibrahimović protiv Mourinha: Ako treba, za njega bih umro

Jose Mourinho je dva puta izbacio Zlatana Ibrahimovića iz Lige prvaka. Šveđanina je svladao 2010. u polufinalu i prošle sezone u četvrtfinalu. PSG dočekuje Chelsea
Vidi originalni članak

Uvijek je radio dvostruko više od ostalih. Znao je sve detalje o protivničkim igračima, čak i broj stopala trećega golmana. Dao je sve od sebe za nas, u to vrijeme sam rekao da bih za njega umro ako treba.

Tako je Zlatan Ibrahimović opisao svoje dane u dresu Intera, kad mu je trener bio Jose Mourinho. Njihova suradnja trajala je samo godinu dana jer se Zlatan 2009. preselio u Barcelonu, s ciljem da osvoji Ligu prvaka, jedan od rijetkih trofeja koji mu nedostaju.

- Zašto ideš u Barcelonu kad će Inter biti sljedeći osvajač Lige prvaka? - upitao ga je Mourinho

I bio je u pravu. Inter je došao do titule već 2010., a Zlatan još čeka svoj pehar. Mourinho mu je stao na put prije pet godina s Interom i lani u ogledima Chelseaja i PSG-a u četvrtfinalu. Na Parku prinčeva Šveđanin traži treću sreću. 

Više od sreće trebat će Dariju Srni, koji će predvoditi Šahtar u Lavovu protiv Bayerna. Srna voli igrati protiv Nijemaca, zabijao je reprezentaciji i Borussiji Dortmund, a Šahtar je baš protiv Werdera osvojio Kup Uefe 2009. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • kikimanitu 17.02.2015.

    Kao i svaki bosanac igra za lovu...Da je htio Ligu Prvaka ostao bi u barci..

  • efteling 17.02.2015.

    Ibro?Ubedljivo najatraktivniji fudbaler danasnjice.Pogledajte u nizu kakve golove daje,to ni Mesi ni Ronaldo ne mogu.Petom,lobom,slobodnim udarcem,atraktivnim driblanjem,makazama...To je sinfonija pokreta i estetike..Nedavno je izvodio slobodni udarac iz nepostojeceg prekrsaja i sto je uradio?Jednostano polako dodao loptu golmanu...Pa ko to od profesionalaca radi?I da ne bude zabune ja sam iz BG-a...ne Bosne..

  • no sleep 17.02.2015.

    čoban iz špilje izašo,možeš i milijarde imat al i dalje si šaban

Komentiraj...
Vidi sve komentare