To je to što me zanima!

Igor Budan strijelac u teškom porazu Palerma kod Siene...

U 25. kolu Serie A Siena je kod kuće nanijela težak poraz Palermu 4-1. Gosti su poveli golom Budana. Roma je teško stradala kod Atalante s istim rezultatom
Vidi originalni članak

Hrvatski napadač Palerma Igor Budan ponovo se upisao među strijelce u 25. kolu Serie A, no to nije pomoglo njegovom klubu koji je s visokih 4-1 poražen na gostovanju kod Siene.

Utakmicu je usmjerilo rano isključenje braniča Palerma Federica Balzarettija već u 2. minuti nakon grubog prekršaja nad Mattiom Destrom.

Usprkos igračkom deficitu Palermo je uspio povesti. Zabio je hrvatski centarfor glavom iz neposredne blizine u 12. minuti nakon ubacivanja Fabrizija Miccolija iz kornera. Bio je to njegov šesti ovosezonski gol u Seriji A u 11. nastupu.

No, vodstvo domaćini nisu uspjeli dugo zadržati, pa je u 23. minuti Claudio Terzi iz penala donio Sieni izjednačenje, da bi bivši igrač Zagreba Erjon Bogdani u 33. zabio za potpuni preokret. U nastavku su za Sienu zabili Luca Rossettini i Franco Brienza i tako potvrdili Sieninu šestu ovosezonsku pobjedu. Budan je odigrao svih 90 minuta.

Istovjetnu pobjedu kao Siena ostvarila je Atalanta na domaćem travnjaku protiv Rome. Junak susreta bio je argentinski napadač German Denis koji je zabio hat-trick i tako došao do brojke od 14 postignutih golova ove sezone.Valja reći da je Roma susret dovršila s dva igrača manje budući da je u 54. minuti isključen Pablo Daniel Osvaldo, a u 82. Marco Cassetti.

Od ostalih utakmica spomenimo još 2-1 gostujuću pobjedu Leccea nad Cagliarijem. Lecceu je ostvarena pobjeda bila treća uzastopna nakon onih protiv Siene i Cagliarija, a momčad je neporažena u posljednjih pet prvenstvenih susreta.

Zanimljivo je kako je u pet od osam dosad odigranih utakmica podijeljeno jednako toliko crvenih kartona. Jedina utakmica u kojoj igrač nije isključen bila je ona između Catanije i Novare.

Serie A, 25. kolo:

Atalanta – Roma 4-1 (Marilungo 10, Denis 19, 47, 66 / Borini 36)

Cagliari – Lecce 1-2 (Larrivey 50 / Muriel 44, Bertolacci 61)

Catania – Novara 3-1 (Bergessio 30, Marchese 47, Gomez 55 / Rubino 84)

Chievo – Cesena 1-0 (Moscardelli 78)

Siena – Palermo 4-1 (Terzi 23-11m, Bogdani 34, Ressettini 46, Brienza 58 / Budan 12)

kasnije:

Bologna – Udinese

Lazio – Fiorentina

Napoli – Inter

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mataija0605 27.02.2012.

    Da ali to je bilo prije a i ovo je prijateljska utakmica moraju se sve solucije isprobat

  • uvijek_najgori 27.02.2012.

    Volio bi cut od vas koji tako ruzno govorite o Budanu,po cemu je to recimo velika reprezantativna igracina Kalinic bolji od njega

  • Foky 26.02.2012.

    ee kad ga se ja sjetim u onoj tekmi protiv Austrije na EP 2008...bože sačuvaj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare