To je to što me zanima!

Igrač se maskirao u afričkog prodavača, prijeti mu otkaz

Škotski klub Dundee United otvorio je istragu nakon što su na društvenim mrežama počele curiti fotografije mladića koji je na zabavi zacrnio lice. Iza maske koja obiluje stereotipima je igrač kluba - Jamie Robson
Vidi originalni članak

Jamie Robson (20) nije bio u momčadi Dundee Uniteda za vikend u škotskom prvenstvu. Nije bio čak ni na klupi. Škotski lijevi bek nije bio ozlijeđen, nije bio ni suspendiran zbog kartona, a dosad je bio standardan. Jamie je bio nestašan, zapravo, to je blaga riječ za ono što je Škot učinio i za što će snositi sankcije.

Dundee United je otvorio istragu nakon što su na društvenim mrežama počele curiti fotografije mladića koji je zacrnio lice i maskirao se u afričkog prodavača. Iza maske koja obiluje stereotipima nalazi se upravo - Jamie Robson.

- Pričao sam s njim kratko. Klub ima visoke standarde kojih se drži i to očekujemo od svakog igrača, ne samo kad su u klubu, već i u njihovom privatnom životu. Svi oni moraju shvatiti da je ovo velik klub i da kad rade takve stvari, predstavljaju klub i navijače. Riješit ćemo to uskoro - rekao je menadžer. Dundee Uniteda Robbie Neilson

Robson je 2017. godine sudjelovao u akciji 'pokaži rasizmu crveni karton'. Uoči utakmice, zajedno sa suigračima, visoko je podigao crveni karton i pokazao rasizmu gdje mu je mjesto. Samo godinu dana kasnije napravio je budalu od sebe.

Baš za crveni karton.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • cimerrr 13.12.2018.

    Rasisti su ovi koji su ga udaljili iz momčadi. Što je tu rasizam?

  • sljuk 13.12.2018.

    Meni je bas fora

  • pilot222 13.12.2018.

    Dijete se samo malo zaje..avalo

Komentiraj...
Vidi sve komentare