To je to što me zanima!

Iko Buljan 'progledao': Tu meni nešto opako smrdi...

Sportski direktor Hajduka zamjera Varteksu neko nezalaganje protiv Dinama. Zaboravio je kako je Zadar igrao protiv 'bilih’ samo tjedan dana ranije
Vidi originalni članak

Pobjedom nad Dinamom u prvom proljetnom kolu Hajduk je zasjeo na čelo prvenstvene ljestvice i činilo se kako su "bijeli" u silovitu naletu, da ih nitko i ništa više ne može zaustaviti. Preoblikovani klub plivao je u novcu, solidna momčad pojačana Vejićem, Šerićem, Rossom, Tomasovim... pobijedila je najvećeg rivala i zasjela na prvo mjesto. Atmosfera u svlačionici i oko kluba bila je toliko dobra da su iz Maksimira u očaju opravdanja za nemoć pronalazili u svemu, čak i u naklonosti državnog vrha Hajduku. Točno 70 dana kasnije slika je potpuno drugačija. Dinamo bježi Hajduku četiri boda i ako nigdje ne kiksaju, četvrti put zaredom Zagrepčani će postati prvaci Hrvatske.
Što se dogodilo u međuvremenu, osim što je Mamić u korizmi zašutio? Statistički - gotovo ništa. Hajduk je pod Mišinim vodstvom u ovih 70 dana uglavnom pobjeđivao, postizao golove i nizao rekorde. Realno - dogodilo se puno toga. Prije svega, Hajduk danas više nije ni sjena momčadi iz veljače. Tad je trener Miše u svakoj utakmici na terenu imao jedanaest momaka gladnih pobjede, spremnih poginuti za svaku loptu. A danas govori ovako:
- Sportski je nadati se da će Dinamo do kraja prvenstva kiksati...
Sportski direktor Hajduka Ivan Buljan osvrnuo se na posljednje utakmice Dinama i Hajduka iz posebnoga kuta.
- Predugo sam u svemu da ne bih osjetio kako u hrvatskom nogometu još jako smrdi. Da je Varteks igrao protiv Dinama 50 posto kao protiv nas, ne bi izgubio utakmicu - rekao je Buljan i tako nastavio 'lov na vještice', redovito aktualan i u Dinamu i Hajduku kada je stanje na ljestvici protiv njih.
- Da Dinamo u Europi ima status kao ovdje, dugo bi trajao na europskoj sceni - prisnažio je svoje mišljenje Iko Buljan. A za to vrijeme igrači moraju pokazati ima li uopće smisla čekati kiks Dinama.
- Ma dignut ćemo se mi, siguran sam. Ali tužan sam, sad ovisimo o Dinamovim rezultatima - kaže Drago Gabrić.

FORMA JE POGREŠNO TEMPIRANA
Forma je tempirana za početak prvenstva i derbi s Dinamom, a potrajala je do remija u Vinkovcima i poraza u Osijeku. Pobjede nad “davljenicima” samo su prikrile blijedu igru, poraz od Varteksa svima je otvorio oči.

NAPADAČI PREVIŠE PROPUŠTAJU
Hajduk je u proljetnom dijelu prvenstva primio samo tri gola, no ta su ih tri gola stajala čak sedam izgubljenih bodova. Obrana “bijelih” najbolja je u ligi, no napadači nisu učinkoviti, prosipaju previše izglednih prilika.

PREMALO KVALITETNIH IGRAČA
Tvrdnjom kako ima “devet i pol” standardnih, Miše je isticao uigranost momčadi, a ustvari je razotkrio najveću slabost. Hajdukova je klupa pretanka za utrku za prvaka, a i ono malo igrača što ima uglavnom su neiskusni i premladi.

IGRAČI U PSIHOFIZIČKOJ BLOKADI
Nisu Splićani u dva i pol mjeseca zaboravili igrati nogomet, riječ je o psihofizičkoj blokadi, koju većina igrača ili ne može ili ne zna prebroditi. Kako drukčije objasniti da su u najvažnijim utakmicama zakazali dotad najiskusniji i najbolji igrači?!

Idi na 24sata

Komentari 29

  • user_29271 05.05.2009.

    koja si ti budala sad je dinamo kriv kaj ste doma izgubili od Varteksa i izgubili prvenstvo. Varteks pobjeđuje koga hoće i pušta komu želi HA HA HA, čudno mi je kako onda oni nisu u borbi za naslov. Ajde Splićo bolje šuti nemoj se dalje sramotit

  • NavekProtivSplita 05.05.2009.

    Baš mi je zanimljivo gledat ove komentare. Gdje god se kritizira Hajduk i njegova igra ima puuuuno više pozitivnih reakcija. A kod navijača Hajduka tu i tamo koji pozitivan, a stotinjak negativnih....:)

  • Franjo-Gunja 05.05.2009.

    navijam za nk JADRAN -Gunja vidim da smrdi u prvoj županiskoj ligi a da neće u prvoj. e moj Iko bio si dobar igrač molim te ostani takav jer kako bi bilo da hajduk bude prvak a nemože pobijediti Varteks u Splitu da baš nešto smrdi ali kod vas u klubu

Komentiraj...
Vidi sve komentare