To je to što me zanima!

Atletico s pola gasa do pobjede protiv neprepoznatljivih Lisica!

Atletico Madrid slavio je u prvoj utakmici četvrtfinala protiv Leicestera. Griezmann je domaće doveo u vodstvo iz penala kojeg je sudac Eriksson odlučio dosuditi i tako, možda, oštetio Leicester
Vidi originalni članak

Jesu li se Shakespeare i Leicester uopće pojavili na Vincente Calderonu? Izgledalo je kao da nisu. Atletico nije odigrao briljantnu utakmicu, daleko od tog, ali i s tom prosječnom izvedbom uspjeli su pobijedit blijedi Leicester 1-0 golom Griezmanna iz penala.  

Od ekipe koja je u osmini uspjela izbaciti jednu Sevillu iz Lige prvaka očekivalo se puno više. Vardy i suigrači konstantno su bili na svojoj polovici braneći gol.

Utakmica je počela furiozno, Atletico je odmah preuzeo inicijativu, a na prvu pravu priliku čekali smo svega četiri minute. Koke je lijepo pucao s nekih 20-ak metara i pogodio stativu. Da je to ušlo, utakmica bi se možda drugačije odvijala. Ovako je taj furiozni početak ostao na tome - na početku. 

Atletico na pobjedi dijelom može zahvaliti sucu Erikssonu. Šveđanin se našao u teškoj situaciji i morao je donijeti odluku u trenucima prodora Antoinea Griezmanna. Francuz je munjevito trčao lijevom stranom, izbjegnuo jači kontakt s gostujućim braničima, ali negdje na rubu šesnaesterca zaustavio ga je Albrighton

Sudac je odlučio pokazati na bijelu crtu, a ponovljene snimke pokazale su da je ta njegova odluka pomalo upitna.

Griezmann je penal zabio i semafor je pokazivao 1-0. 

Do kraja poluvremena ništa se bitno nije događalo. Atleticovi igrači kružili su oko Leicesterova šesnaesterca, ali nijedan pokušaj nije bio konkretan. Oblak, s druge strane, u cijeloj utakmici nije trebao intervenirati! Toliko o napadačkom danu aktualnog engleskog prvaka. 

Drugo poluvrijeme bilo je preslika prvog, samo bez gola i upitnih sučevih odluka. 

Trenutak koji je obilježio drugi dio i utihnuo stadion bila je stopostotna šansa Fernanda Torresa koji se našao u lijepoj situaciji. Dobio je iskoristivu loptu iz pozadine, izbjegnuo zaleđe i jedino mu je preostalo 'matirati' Schmeichela. No, Torres je, umjesto pred svojim navijačima slaveći gol, završio na podu. 

Govor i jednog i drugog sastava otkrivao je da jedva čekaju kraj. Simeoneovi igrači imali su rezultat kojim im paše, a Leicester jednostavno danas nije bio raspoložen. 

Na uzvratu će se morati pojaviti oni Leicesterovi igrači koji su igrali protiv Seville, ako žele napraviti novo nogometno čudo i izbaciti iz Lige prvaka Atletico koji ovu sezonu otvoreno priznaje da idu po trofej ovog elitnog natjecanja. Uzvrat se igra 18. travnja u isto vrijeme. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • d620 13.04.2017.

    koji glupi naslov? s pola gasa?? mislis, pobjeda 1 0 iz POKLONJENOG penala?

  • OS98netko 13.04.2017.

    Sa pola gasa samo 1 nula

  • tin2 13.04.2017.

    Ne kuzim sta ti znaci atletico "s pola gasa" ... ??? Sta nisu htjeli dobit vise sta li?

Komentiraj...
Vidi sve komentare