To je to što me zanima!

Ima li on 19 ili 39 godina? Evo kako veliki Gigi prkosi prirodi

PRKOSI PRIRODI Nije Buffon imao posla protiv Cagliarija, ali lako su se Juveovi protivnici mogli vratiti u utakmicu da je u 71. minuti ušao šut Pisacanea. Da ne bude drame, pobrinuo se 'mladić' Gigi...
Vidi originalni članak

Sunce izašlo i zašlo, Higuain dao gol, Juve pobijedio, sve po starom u Italiji. Cagliari nije uspio parirati Juventusu na svom stadionu, iako su aktualni prvaci igrali ispod svojih objektivnih mogućnosti.

Ali i takvi su stigli do 20. pobjede u Serie A. Pobijedio je Juve 2-0 golovima Gonzala Higuaina čime je njihov trener Massimiliano Allegri stigao do svoje 100. pobjede na klupi torinskog kluba.

Za to mu je trebala 141 utakmica što je najbrže u povijesti kluba, a jedan od najzaslužnijih za taj veliki uspjeh njegov je kapetan Gianluigi Buffon.

Igrala se 71. minuta na Sant'Eliji, Cagliari se pokušavao vratiti u utakmicu kod 0-2 gdje su imali finu šansu poslije udarčine Pisacanea s nekih 16 metara.

Bek sardinijskog kluba snažno je opalio, pa i precizno, ali onda se ukazao neuništivi Gigi i prekrasnom paradom to preusmjerio u korner.

VIDEO

Bila mu je to prva i jedina ozbiljna intervencija na utakmici, bio je to prvi propust granitne obrane Juvea koji zadnjih pet kola u Serie A nije primio gol.

Obrana im je kapitulirala tek 16 puta u 24 kola, a kad ponovno pogledate veliku obranu Buffona, sve je tako logično.

Za čovjeka kojem vrijeme ništa ne može, ne samo jer nema niti jednu sijedu vlas kose u 39. godini života, ovo je još jedan sitan, ali impresivan dodatak ionako veličanstvenoj karijeri.

Jedan od najvećih golmana svih vremena u 39. je ljeto ušao 28. siječnja i kaže da planira braniti najmanje do Mundijala u Rusiji 2018.

Ako se bude osjećao spremnim i nakon tog spektakla, nogometni će tereni, barem za neko vrijeme, odgoditi gubitak neponovljive sportske i ljudske veličine.

Do tada, uživajmo u majstorijama vječitog mladića.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • raulgonzalez 13.02.2017.

    Sad je buffon klasa kad se povukao van der sar, oliver kahn, casillas, toldo. Prije toga nije bio ni blizu nekog golmana a sad kad se svi povukli naravno da ga favoriziraju kad nema konkurenciju

  • pfc 13.02.2017.

    Najbolji svih vremena

  • Joker123 13.02.2017.

    legenda, moga bi još 10 godina branit pogotovo uz takvu obranu

Komentiraj...
Vidi sve komentare