To je to što me zanima!

Ima nešto posebno na tom Goodison Parku za Dudua

Eduardo da Silva je zabio Evertonu u svojoj prvoj premierligaškoj utakmici nakon loma noge, a na istom je stadionu zabio i prve golove za Arsenal
Vidi originalni članak

Ne znam hoću li startati u prvih 11, ali bit će puno utakmica ove sezone i ne sumnjam da ću se naigrati, rekao je Eduardo, pričavši o Arsenalovu početku sezone, nakon što je sjajnom predstavom u Minsku vratio Hrvatsku u život u borbi za Južnu Afriku. Tri dana kasnije Eduardo doista nije startao u prvoj momčadi Arsenala, ali će pamtiti tih zadnjih 18 minuta koje je proveo na terenu.
Ušao je umjesto Robina van Persieja, koji mu je predao kapetansku vrpcu. Eduardo ju je stavio na lijevo rame, a u 89. minuti zabio za veliku pobjedu (6-1) Arsenala protiv Evertona. Nije to bio gol za pamćenje, Aršavin je pucao, lopta se odbila od stative i Dudu ju je pospremio s nekoliko metara. No i ovaj gol ima veliku “povijesnu vrijednost”, naime, Eduardo je u subotu prvi put nakon teške ozljede zaigrao u Premiershipu. Igrao je čak i u Ligi prvaka, ali u Premiershipu dosad nije. Vratio se baš na Evertonovu Goodison parku, na kojem je prije dvije godine zabio svoja prva dva prvenstvena gola za Arsenal.
- On je dokazao da je veliki igrač... Napokon je proigrao... Briljantni Eduardo... - bili su samo neki od naslova kojima su engleski mediji hvalili Eduarda nakon njegove, prema mnogima, najbolje utakmice u Arsenalovu dresu. Dvije godine poslije na istom je stadionu opet doživio ovacije. S kapetanskom vrpcom na ruci, što je još jedno veliko priznanje hrvatskom Brazilcu.
- Ni ja nisam očekivao ovako veliku pobjedu, pogotovo ne ovdje, na Goodison parku. Ali, mi smo pokazali momčadski duh. Svi su nas prije sezone otpisali, sad će nam govoriti da smo favoriti za naslov. Ali, trebamo ostati realni, iako imamo svoje adute - rekao je, pak, trener Arsene Wenger, o kojemu opet pričaju kao čudotvorcu.

FABREGAS: NIJE MI ŽAO ONIH KOJI SU OTIŠLI, JA OSTAJEM
Briljirao je protiv Evertona Cesc Fabregas, zabio dva gola i dva namjestio. Posvetio ih je preminulom kapetanu Espanyola Jarqueu, podignuo je njegov dres.
- Dobra smo momčad, iako smo ostali bez Adebayora i Tourea. Nije mi žao što su otišli, nisu izdržali biti dio Arsenala. Ja ostajem - rekao je Cesc “ohladivši” Barcelonu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • konj ludi 16.08.2009.

    a da malo ne pretjerujete sa eduardom. momak je klasa ali previse ga falite,u zadnjih desetak dana gotovo da je ronaldinho iz najboljih dana.

  • hrvoje123456 16.08.2009.

    Dudu Kralj , bit ce on bolji nego prije !

  • marina5000 16.08.2009.

    nije preuzeo vrpcu od van persiea nego od fabregasa, bravo dudu, pokaži wengeru da zaslužuješ biti u prvih 11, ispred bendera koji je odigrao oko 75 min. a nije zabio gol- ti si najbolji dudu!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare