To je to što me zanima!

Imoćanin Ante Grančić sa EP-a u boćanju vraća se sa zlatom

Ante Grančić(20) iz Imotskog na EP-u u boćanju u disciplini pojedinačno klasično okitio se zlatnom medaljom svladavši u finalu favorita Talijana Denisa Pautassija rezultatom 13:7
Vidi originalni članak

Ante Grančić iz Imotskog europski je prvak u boćanju. Ova vijest nikoga nije ostavila ravnodušnim u njegovom Imotskom, a poglavito u zaseoku Grančići gdje su mu u nedjelju u obiteljskom domu priredili pravo slavlje. 

Ante je već četvrtu godinu član BK Zrinjevac iz Zagreba.

- Ove sam godine pozvan u seniorsku reprezentaciju. Bio sam sretan zbog poziva, a danas mogu slobodno reći da sam mnoge svojim uspjehom iznenadio. Prvu utakmicu sam izgubio protiv BIH, a onda su uslijedile pobjede nad Turskom, Finskom, Francuskom, Srbijom i kao šlag došla je Italija - rekao je presretan Ante.

U finalu je Ante bio bolji od Talijana i osvojio zlatnu medalju.

- Denis je bio favorit, ali ja sam znao ako zaigram onako kako ja to znam pobjeda je moja. Tukao sam ga njegovim oružjem , valjanjem i zlato je zasjalo u mojim rukama - ne može suspregnuti oduševljenje Ante. 

Presretni su i njegovi roditelji, majka Zdravka i otac Gojko koji ga je pratio na natjecanju.

- Velika je stvar biti prvi u selu, a kamoli u Europi. Nisam ja sumnjala u moga Antu -  ponosno će majka Zdravka.

- Nema veće sreće nego kada hrvatska himna svira zahvaljujući tvom uspjehu dok navijači skandiraju Ante, Ante - vraćao se s medaljom oko vrata i  u juniorskim kategorijama s kojima već u petak počinje s pripremama.

- I u disciplini štafetno izbijanje imamo velikih šansi, uzet ćemo medalju samo ne znam koju - kaže zlatni dečko iz Imotske krajine.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Lokyman 08.05.2014.

    bravo Antiša...

  • Šarlota 10.09.2012.

    Čestitke Ante!

  • Onaj_1 09.09.2012.

    Bravo Ante!!!!Svaka čast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare