To je to što me zanima!

Indijanac iz rezervata je stigao u pleme 'Medvjeda'

Novo pojačanje hokejaša Medveščaka Wacey Rabbit u 24sataExpressu govori o indijanskom podrijetlu, životu u rezervatu, svetim imenima...
Vidi originalni članak

Ne, ne, samo me nemojte zvati Indijancem! Za moj je narod to uvredljivo, a i netočno je - kaže napola u šali, a napola ozbiljno Wacey Rabbit, odnedavno novi igrač Medveščaka.
Na ledu se ni po čemu ne razlikuje od suigrača, ali kad skine opremu i kacigu s glave, vidi se da nije riječ o običnom “medvjedu”. Osim što je po prezimenu “zec”, 23-godišnji Kanađanin je indijanskoga porijekla.
– Kanadski aboridžin, molim vas. I to stopostotni! – uputio nas je na politički korektne nazive Rabbit, koji je rođen u Letherbridgeu u kanadskoj saveznoj državi Alberti.
Wacey je do dvanaeste godine živio u rezervatu naroda Kainai, pripadnika prvih plemena koja su naselila Sjevernu Ameriku. Rezervat Blood 148 površinom je dvaput veći od Zagreba i najveći u Kanadi, a njegov narod najbrojniji je od svih aboridžinskih na području Alberte. Poznatiji su kao pleme Crna noga, ali često ih nazivaju i “krvavima”.

>>> Više pročitajte u novom broju 24sataExpressa!

Idi na 24sata

Komentari 16

  • jukka 19.09.2010.

    novi \'\'medo\'\' - Rabbit :))

  • privlaka 19.09.2010.

    @mar111, kake veze sto ima samo nekoliko hrvata...ako ljudi koji vode medvescak imaju para nek dovode kog hoce...pa sve svjetske momcadi u bilo kojem sportu(ciudad real,arsenal,man utd....) imaju vise stranih igraca nego domacih....normalno da bi ija volio da je vise nasih ali jer nevidis da su oni dovedeni da pokrenu hokejaski boomm u hrvatskoj....a za 5-10 godina ce se vidit rezultati ovog projekta \"medvascak\"...

  • thug lady 19.09.2010.

    Sta vi ne igrate hokej onda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare