To je to što me zanima!

Iniesta: Morali smo dati sve od sebe i namučili se da prođemo

Španjolci su svladali Hrvatsku 1-0 golom Navasa i tako izborili četvrtfinale, sebi, ali i Talijanima. Igrači 'furije' ne skrivaju da su dali sve od sebe da uspiju slomiti Hrvatsku
Vidi originalni članak

Strijelac pobjedničkog gola koji je odveo Španjolce u četvrtfinale Jesus Navas, koji je zabio u 88. minuti i prekinuo snove hrvatskih nogometaša priznao je kako ih je taj prolaz skupine koštao više nego što su očekivali. Namučili su se Španjolci protiv Hrvatske, no na kraju ipak oni slave, iako priznaju sjajnu igru 'vatrenima'.

- Hrvatska je bila sjajna u ovoj utakmici. Bili su jaki koliko i mi. Hrvatska je bila sjajan suparnik, ravnopravno smo se borili za četvrtfinale i ovo je bio dokaz da je skupina itekako teška i da će detalji odlučivati.  Na sreću, mi smo prvi pogodili danas i ipak mislim da zasluženo prolazimo dalje. Bilo je užasno teško  pobijediti ih, ali nekako smo uspjeli i sada smo u četvrtfinalu - rekao je strijelac gola koji je presudio Hrvatskoj. 

Da su se namučili više nego inače i mnogo više od onog što su očekivali priznao je i Iniesta.

- Bila je to vrlo teška utakmica, teško je bilo igrati. Izborili smo prolazak i sada možemo samo igrati dalje. Patili smo do zadnje minute, bilo je vrlo naporno. Tek kad smo se smirili, dobili malo više sigurnosti uspjeli smo dobiti susret - iscrpili su se Španjolci.

-  Hrvatska ima vrlo dobre igrače, nema diskusije oko toga. Ovo je europsko najtjecanje i morali smo dati sve od sebe da prođemo i na kraju jesmo - zaključio je Iniesta.

Del Bosque: Ne igramo na remi!

- Jako smo dobro igrali, ali i cijela utakmica je bila vrlo dobra. Imali smo kontrolu nad igrom i prostorom i zato smo uspjeli dobiti Hrvatsku, makar nismo nikada poricali da je Hrvatska jako dobra momčad. Imali smo poteškoća, bilo je mnogo tenzija i opasnosti na cijeloj utakmici, ali uspjeli smo zaustaviti Modrića, iskoristiti naše prilike, kojih smo imali mnogo više od Hrvata i pobijedili. Da li smo sve od sebe i naša igra na terenu pokazala je da remi nije nikada bio opcija, jer remi nije nikada rješenje naše igre - odgovorio je odriješito na nagađanja o dogovoru Del Bosque.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • drakula 2 19.06.2012.

    ispali na drugom poluvremenu protiv italije i točka,da smo stisli i pobjedili tu to bi bilo to a ovako vaditi se protiv španjolske,svi smo svjesni da je to teško.nisam stručnjak,al kad imaš igru i snagu protiv talijana pri kraju mi stanemo,da imamo onaj njemački mentalitet bilo bi to sve drugačije.i ne bi se živcirali protiv španjolaca,to bi bila revijlna tekma.poz

  • willcraft 19.06.2012.

    Dok neka mocna drzava kao recimo svicarska ne bojkotira prvenstva jer to moze financijski ili neka mala siromasna ali nogometno jaka nema vise nogometa on je umro !!! Zapravo mislim da je krenuo silaznom putanjom evo ja koji ga obozavam sada necu vise posvjecivati uopce pozornost na njega jer je postao gori od politike,korupitivan,jadan ruzan i predvidljiv spanjolska nece osvojiti euro sigurno ,ovaj puta to ce se dati njemcima ,svjetsko ide juznoamerikancima da se u evropi smanje tenzije i politika se bu tako nastavljala !! jesam li ja rekao vec da je nogomet umro ... a jesam ma...ionako je to samo novac a moci cete bez mene sada ja idem polako na rekreacije i putovanja .. a nogometom neka se bave oni koji misle da znaju sto se dogada!!! Pozdrav!!

  • d2e55a3 19.06.2012.

    i meni je u interesu da gledam "velike" reprezentacije.no evo uzmimo za primjer grčku,em su europski prvaci em su opet prosli skupinu.nije sve ni u dogovorima,nas su najvise shebali navijaci.zbog ispada nasih navijaca vise nismo pozeljni na euru,to je isto vrlo vazan faktor koji se moze povezat i sa suđenjem itd.nismo mi slucajno ispali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare