To je to što me zanima!

Interova 'muka' u skupini: U Kijevu pred ispadanjem

Nakon tri kola tek tri boda i posljednje mjesto u skupini. A još je gore bilo u Kijevu. Do 86. minute talijanska momčad je gubila i izgledali izgubljeno
Vidi originalni članak

Jose Mourinho na početku sezone preuzeo je Inter, a od 'čudotvorca' se očekivalo mnogo, sve je i ispunio. Inter je doveo pred vrata raja jer je trofej Lige prvaka vječni cilj. Serie A i kup su osvojeni, ali na San Siru to se uzima kao najnormalnija stvar. Posljednji put (drugi ukupno) Liga prvaka osvojena je davne 1965. godine.
Najviše problema talijanska momčad imala je u skupini Lige prvaka. Pred 'Nerazzurrima' je stajala favorizirana Barcelona te momčadi ne baš nekog renomea, Dynamo Kijev i Rubin Kazan. Očekivao se lagan prolaz dalje. U prvoj utakmici na San Siru, gostovala je Barcelona, a utakmica bez golova i bod svakoj momčadi bili su dovoljni za početak. U Rusiji se očekivala pobjeda, ali je Rubin sačuvao 1-1. U trećem kolu ponovno veliko razočaranje, nije pao ni kijevski Dynamo. Štoviše, Inter se provukao jer je Dynamo dvaput vodio, a završilo je 2-2. Nakon tri kola tek tri boda i posljednje mjesto u grupi. A još je gore bilo u Kijevu u idućem kolu. Do 86. minute Talijani su gubili i izgledali posve izgubljeno. Onda je na scenu stupio Milito, pa u 89. i Sneijder za ključna tri boda. Inter je u sljedećem kolu izgubio na Nou Campu, ali je u posljednjem kolu svladao Rubin 2-0 za iznimno težak prolaz u osminu finala.
U osmini finala čekao je Chelsea, bivši Mourinhov klub. Jose je dokazao da ih poznaje ko' svoj džep. Inter je u obje utakmice nadigrao englesku momčad i lako je prošao među osam najboljih. Bilo je 2-1 na San Siru i 1-0 na Stamford Bridgeu.
Četvrtfinale je poslužilo kao zagrijavanje za velike stvari. Moskovski CSKA ipak nije bio dostojan protivnik. Rutinski sa dvaput po 1-0, Inter je prošao u polufinale.
A u polufinalu stari poznanici iz skupine, Barcelona. Katalonska momčad bila je veliki favorit, ali se Inter opet sjajno prilagodio i praktički nije imao većih problema s katalonskom momčadi. Barca je doduše povela u gostima, ali završilo je 3-1, golovima Sneijdera, Maicona i Milita. U uzvratu je 'bunker' izdržao do 84. minute kad je pogodio Pique, ali to je bilo sve što je mogao aktualni, uskoro i bivši europski prvak.
Inter je zasluženo došao do finala, jer se početno 'trokiranje' u grupi zaboravlja kad se zna da su na putu do finala izbačeni veliki Chelsea i Barcelona (koja im je nanijela jedina dva poraza ove sezone).

INTER U SKUPINI
Inter - Barcelona 0-0
Rubin - Inter 1-1
Inter - Dynamo 2-2
Dynamo - Inter 1-2
Barcelona - Inter 2-0
Inter - Rubin 2-0

OSMINA FINALA
Inter - Chelsea 2-1. Chelsea - Inter 0-1

ČETVRTFINALE
Inter - CSKA 1-0, CSKA - Inter 0-1

POLUFINALE
Inter - Barcelona 3-1, Barcelona - Inter 1-0

FINALE
Inter - Bayern 2-0

INTER JE DO OSVAJANJA FINALA LIGE PRVAKA UBILJEŽIO OSAM POBJEDA, TRI NEODLUČENA I DVA PORAZA

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mato_swe 22.05.2010.

    interova obrana je strasna maicon, samuel, chivu i lucio... i zbog toga mislim da inter dobija danas :P...

  • Buzer 22.05.2010.

    mislio sam da ce tad inter ispast a zamislite rasplet da su dinamo kijev i rubin kazan isli dalje . :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare