To je to što me zanima!

Iranski gorostas visok je 246 cm i težak 140 kg: 'Uništio' je BiH

Mehrzad je visok čak 246 centimetara što ga čini drugim najvišim čovjekom na svijetu, odmah iza Turčina Sultana Kösena. Težak je oko 140 kilograma, a stopalo mu je dugačko čak 39 centimetara
Vidi originalni članak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Irana u finalu Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci, a upravo su te dvije reprezentacije najdominantnije sile u tom sportu proteklih godina.

Iran je osvojio osmo zlato, BiH je ostala na tri, a najveći je krivac za to iranski gorostas Morteza Mehrzad (35), najdominantniji igrač u povijesti ove igre.

Mehrzad je visok čak 246 centimetara što ga čini drugim najvišim čovjekom na svijetu, odmah iza Turčina Sultana Kösena (251 centimetar). Težak je oko 140 kilograma, a stopalo mu je dugačko čak 39 centimetara, koliko je široka Ulica Klančić u Vrbniku, najuža ulica na svijetu.

Još u ranom djetinjstvu Mehrzadu je dijagnosticirana akromegalija, odnosno hormonski poremećaj zbog kojeg su mu rapidnom brzinom izrasli ekstremiteti i lice, a ovim paraolimpijskim sportom počeo se baviti kako bi izašao iz depresije, u koju je upao nakon teške prometne nesreće u kojoj je ozlijedio desnu nogu, koja mu je 15 centimetara kraća od lijeve.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Nesreca1 14.11.2022.

    Žalosno je da čak niti jednom usputnom rečenicom nije spomenuto da je i hrvatska repka nastupila na istom tom natjecanju i osvojila 10. mjesto. U top 10 svijeta je, a izgleda da to nije vrijedno spomena.

  • daleko najjaci 12.11.2022.

    Respekt za te momke,za njega, hendikepirani,ali imaju tu zivotnu energiju,rade ono sto vole,bave se sportom.

  • Cheryl Jennings 12.11.2022.

    Zarađujem od 50 € do 80 € po satu, pridružio sam se ovom poslu prije 3 mjeseca i dobio sam 10539 € u zadnjem mjesecu od ovog posla i znate da je to najjednostavniji rad za koji sam uopće čuo. Moram samo naletjeti na neke web stranice i moj posao je gotov. Mogu raditi s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme dok uživam u svom životu i volim to raditi. Također možete učiniti isto prateći ovu web stranicu... .................................>>>>>>>>>>>>>>>>>>> O­­r­­­dC­­a­­­­s­h.C­­O M

Komentiraj...
Vidi sve komentare