To je to što me zanima!

Iscrpljeni Đoković: Prvo se žalio na probleme s očima pa se tresao na klupi. Jedva je disao

Srpski tenisač još jednom je pokazao kakav je mentalni stroj. Bio je na koljenima, djelovao je iscrpljeno i jedva se kretao po terenu, ali na kraju je ipak slavio protiv Rusa Medvjedeva. I to u nevažnom meču
Vidi originalni članak

Izgledao je kao da će se srušiti svaki trenutak. Sjeo je na stolicu iscrpljen, teških nogu, jedva je disao. Prvo se prekrio ručnikom, dok su mu ruke drhtale pa se polio hladnom vodom po glavi kako bi došao k sebi. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brojne mečeve odigrao je Novak Đoković u karijeri, ali onaj u Torinu protiv Medvjedeva bio mu je jedan od fizički najzahtjevnijih. Iako nije imao baš nikakvu važnost jer je plasman u polufinale završnog Mastersa osigurao u prošlom meču, srpski tenisač slavio je protiv Rusa (6-3, 6-7, 7-6) nakon tri sata mukotrpnog udaranje loptice u torinskoj dvorani. 

Ove godine nije igrao na puno turnira zbog Covid mjera, što je možda i jedan od razloga zašto ga je sustigao umor na završnom turniru u Torinu. A sve je krenulo krajem drugog seta. Imao je problema s očima pa je zvao liječnika, a nakon kratke pauze, Medvjedev je osvojio drugi set.

Iscrpljeni Đoković jedva je došetao do svog mjesta gdje su mu se tresle ruke. Unatoč velikom umoru, nije htio odustati. I onda, već njemu svojstveno, podignuo se iz pepela. Uspio je odraditi do kraja meč i pobijediti Medvjedeva. Još je jednom pokazao kakvu mentalnu snagu posjeduje. Razlog zašto je već godinama jedan od najboljih na svijetu. 

Video pogledajte OVDJE 

- Nisam se fizički dobro osjećao u trećem setu, jako sam se mučio. To je ipak bitka, bilo je bitno da ostanem u igri. Jako sam ponosan što sam uspio da pronađem neophodnu energiju i fokus da se vratim u meč - rekao je Đoković nakon teške pobjede.

Osjećao se umorno, nakon svakog poena mučio se da dođe do daha. Ipak, nije htio odustati jer nije bio siguran hoće li smjeti nastupiti u polufinalu.  

- Nisam htio odustati. Ne znam kakva su pravila. Da sam kojim slučajem odustao, ne znam bih li mogao igrati dalje. Ovaj meč je bio veoma važan za mene, jednostavno sam želio da pobijediti, bez obzira što sam se već kvalificirao.

Srpski tenisač tako se s tri pobjede plasirao u polufinale, ali imat će tek dan odmora da dođe k sebi. U subotu od 21 sat čeka ga polufinale protiv Taylora Fritza. Inače, završni Masters osvajao je pet puta, a posljednja dva finala je izgubio.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • NIKE 18.11.2022.

    Životinja, malo je falilo da osvoji i hiljadarku.

  • KusNjega 18.11.2022.

    Od cijepljenja, hahaha....gdje ste antivaxi

  • 18.11.2022.

    Drama Queen

Komentiraj...
Vidi sve komentare