To je to što me zanima!

Islanđani prizemljili senzaciju Eura: Portugal bez polufinala?

Bilo je napeto u samoj završnici, igralo se gol na gol i bilo je sve oko jedan razlike, sve dok Aaron Palmarsson nije pokazao svoju moć i zakucao gol za 27-25 što je označilo konačan pad Portugala...
Vidi originalni članak

U prvom susretu 2. kola skupine II drugog kruga Europskog prvenstva za rukometaše Island je u Malmou svladao Portugal sa 28-25 (14-12).

Portugal je senzacija dosadašnjeg dijela Eura i u ovaj susret su ušli kao favoriti. Jurili su prema završnici prvenstva, ali ovaj poraz bi ih mogao izbaciti iz sedla. Islanđani su dominirali od samog početka, u jednom trenutku imali su čak i plus šest, ali žilavi Portugalci su se vratili.

Bilo je napeto u samoj završnici, igralo se gol na gol i bilo je sve oko jedan razlike, sve dok Aaron Palmarsson nije pokazao svoju moć i zakucao gol za 27-25 što je označilo konačan pad Portugala.

Janus Dadi Smarason je s osma pogodaka bio najzaslužniji za pobjedu Islanda, dok su Miguel Martins i Antonio Areia predvodili Portugal sa po četiri gola.

I Island i Portugal sada imaju po dva boda, kao i Mađarska, koja od 16.15 sati igra protiv Slovenije.

Na vrhu ljestvice su Norveška i Slovenija sa po četiri boda, dok je na dnu Švedska bez bodova. Islanđani su ovom pobjedom pomogli Slovencima koji će, u slučaju pobjede nad Mađarskom, pobjeći Portugalcima na četiri boda i tako praktički osigurati polufinale Eura...

Idi na 24sata

Komentari 17

  • miso290 19.01.2020.

    A tko je Portugal????

  • Tariguz 19.01.2020.

    Pobijedili Medimurce

  • morana1 19.01.2020.

    Na Islandu je veliki obol razvoju rukometa dao i naš vrsni rukometni stručnjak i rukometaš g. Bjegović koji je tamo godinama živio i radio!

Komentiraj...
Vidi sve komentare