To je to što me zanima!

Čarobnjaci: Šveđani bez udarca u okvir gola Iraca zabili za bod

Švedska inače nije uputila niti jedan udarac u okvir gola irskog vratara Darrena Randolpha. Čarobnjaci, kako drugačije kad u sastavu imate Zlatana Ibrahimovića?
Vidi originalni članak

Irska i Švedska otvorile su Europsko prvenstvo za skupinu E u kojoj se još nalaze Belgija i Italija.

Na Stade de Franceu došlo je do podjele bodova rezultatom 1-1 u utakmici gdje su Irci pokazali nešto kvalitetniji i maštovijiti nogomet.

Iako utakmicu ne možemo svrstati u kategoriju 'ljepotica', ponudila je dobar nogomet u kojoj su obje ekipe htjele do tri boda. Najviše iz razloga što u Italiji i Belgiji vide konkurenciju protiv koje će se teško izboriti za bodove potrebne za prolazak grupe.

Irska dominantnija zbog brojčane nadmoći u veznom redu

Irska se odmah nametnula dominacijom na sredini, brojniji vezni red O'Neillove momčadi lako je stvarao višak u kretnjama prema naprijed. Posebno su Irci koristili slabije izdanje trkački slabijeg Kima Kallstroma koji je često kasnio u duelima i pored toga, odigrao tehnički lošu utakmicu.

Stoga Švedska nije mogla razviti posjed, posljedično niti opasnije napade u polovici Irske, pa se Zlatan Ibrahimović morao vraćati dublje u intenciji preuzimanja odgovornosti. Odsječen iz igre, pokušavao je povezati redove, no danas definitivno nije imao s kim igrati prema naprijed jer najraspoloženiji igrač Šveđana bio je lijevi bek Martin Olsson.

U 31. minuti Jeff Hendrick zatresao je prečku gola Andreasa Isakssona, a čitavo je poluvrijeme proteklo u lakšoj dominaciji Iraca. Gol kao da je visio u zraku.

Atraktivan gol Hoolahana poništio je nespretni Clark autogolom; Švedska ostala bez udarca u okvir gola Irske

Na samom početku drugog poluvremena to se i dogodilo. Wes Hoolahan zabio je iz prekrasnog poluvoleja nakomn ubačaja s desne strane. Irci su u tim trenucima zasluženo vodili, no nakon vodstva, kao da su namjerno stali sa igrom koja im je omogućila 1-0.

Tek u 59. minuti Ibra je bio u doticaju s loptom u petercu protivnika, što je najavilo buđenje 'žutih'. Trebalo im je 12 minuta za nešto konkretno, konačno, Ibra je uspio uputiti jednu loptu iskosa s lijeve strane prema petercu, gdje se našao ne(s)pretni stoper Ciaran Clark. Zabio si je glavom u svoju mrežu.

Švedska inače nije uputila niti jedan udarac u okvir gola irskog vratara Darrena Randolpha. Čarobnjaci, kako drugačije kad u sastavu imate Zlatana Ibrahimovića?

Igrač utakmice: Wes Hoolahan

Ipak, Ibrina asistencija nije mu bila dovoljna za epitet igrača utakmice. Ta će nagrada pripasti polušpici Iraca, sasvim zasluženo.

SKUPINA E

  • IRSKA - ŠVEDSKA 1-1 (Hoolahan 48' / C. Clark (ag.) 71')

    Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Idi na 24sata

Komentari 26

  • nokia003 13.06.2016.

    Irci su bili mnogo bolji,bas steta. Mazic odlicno sudio,svaka cast.

  • prcko vitamincic 13.06.2016.

    Uživao sam gledati kako Ibra u više navrata Mažiću hebe sve po spisku hehe

  • m-ujo 13.06.2016.

    ibra ludi bosanac

Komentiraj...
Vidi sve komentare