To je to što me zanima!

Ispod nule: Počinje zima i snijeg prijeti prvenstvu...!

U Južnoj Africi u ovo su doba godine, na prijelazu jeseni u zimu, jutarnje temperature oko nule, govori Vlado Vermezović, trener Kaizer Chiefsa
Vidi originalni članak

Sunce, vrućina i nogomet. Navijači obično tako zamišljaju svjetsko nogometno prvenstvo, ali u Južnoafričkoj Republici baš i ne. Na jugu Afrike upravo je prijelaz iz jeseni u zimu, a u sljedećim danima najavljeni su velik pad temperature i mogućnost snijega. U nekim gorskim predjelima, u provinciji West Cape, snijega već ima. Uglavnom je sunčano, pa tijekom dana može biti i više od 20 Celzijevih stupnjeva, međutim navečer i ujutro može biti ispod nule.
- Na suncu je dobro, ali u hladovini je jako teško - opisao je uvjete na jugu Afrike Vladimir Vermezović, bivši trener Partizana, koji danas vodi Kaizer Chiefse.
Najhladnije bi od gradova u kojima se igra Svjetsko prvenstvo moglo biti u Bloemfonteinu. Meteorolozi predviđaju da bi temperatura ondje mogla pasti do -3.
Hladnoće su već počele, na jučerašnjoj utakmici Novog Zelanda i Slovačke temperatura je pala na šest Celzijevih stupnjeva, uz vrlo hladan i jak vjetar. Snijeg su najavili u gorskim predjelima, a šest stadiona u Južnoafričkoj Republici je na visini većoj od 1200 metara.

'LEDENA' KIŠA
Na večernjoj utakmici Italije i Paragvaja u ponedjeljak bilo je hladno, a padala je i kiša

NAVIJAČI U ZIMSKIM JAKNAMA
Navijači će prvi put na SP-u u utakmice na tribni gledati u zimskim jaknama

Idi na 24sata

Komentari 5

  • JAX 16.06.2010.

    za sve postoji prvi put...neojte rec da ste iznenađeni, pa to je bilo očekivano s obzirom na geopoložaj, ne može uvijek bit na vreloj sjevernoj hemisferi

  • WebSuperman 16.06.2010.

    koji je ovo fijasko od prvenstva. ma dođe mi da skucam daljinski u tv. onaj tko je njima dodijelio organizaciju je stvarno lumen svoje vrste...eto vam afrika...

  • user_47232 16.06.2010.

    ee pa sTa je gŁedo0 ovaj sep blateer ili kako se vec zove,em se--ru ove Trube..em sad i snijeG..neka premjesTe sp u europu ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare