To je to što me zanima!

Istri se crno piše: Treninga još nema, pa kud bismo s igračima

Ne riješi li se sve ovih dana, bojim se najgorega za klub. Zbog dugovanja nas mogu izbaciti iz lige, kaže Darko Raić-Sudar, trener Istre 1961. Klub još nije počeo sa zimskim pripremama
Vidi originalni članak

Situacija u Istri 1961 svakim danom sve je gora. Većina prvoligaša već je počela s pripremama, no u Puli kao da je vrijeme stalo u čekanju novog vlasnika kojeg, zasad, nema na vidiku.

Igračima se duguju plaće preko sedam mjeseci, a sve dok se situacija ne riješi, igrači su na produženom odmoru.

- Nema još treninga, bilo bi neozbiljno da sam zvao igrače jer se situacija u klubu i oko njega i dalje ne zna. Malo je igrača iz Pule, a zvati igrače iz drugih gradova nema smisla jer ih nemamo kamo ni smjestiti - rekao je trener Raić Sudar za Večernji list, svjestan da je osuđen na neizvjesnost i nezadovoljstvo igrači koji su jesenski dio sezone završili zahvaljujući financijskoj pomoći prijatelja i poznanika.

- Trebali bismo početi trenirati sljedeći tjedan, taj sportski dio ne zabrinjava me previše. Rasplete li se nešto pozitivno u klubu, podmirimo li dugovanja igračima ili im bar damo nadu da će dobiti novac, tada ćemo se posložiti - rekao je trener pulskog prvoligaša pa zaključio u pesimističnom tonu:

- Ne riješi li se sve ovih dana, bojim se najgorega za klub. Zbog dugovanja nas mogu izbaciti iz lige, a može se dogoditi da se ništa ne riješi i da jednostavno više ne možemo igrati.

-U zadnjem kolu imao sam 10-11 igrača, priključio sam im pet-šest juniora, ali kako ćemo dalje, zasad ne znam.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nogometas05 06.01.2018.

    zao mi je igraca a ljevicarskog kluba nije ni najmanje..i treba ih izbaciti, sta su trazili to su dobili, kad je mogao nastradati Varazdin, Sibenik,Madimurje, Maken Ingrad, Cibalia mogu i oni..aj bok..

  • Firefox_1 06.01.2018.

    Odavno je Istra na konopcima, samo što to rijetki vide. Treba županija stati iza ovog kluba te stvoriti jedan zdrav projekat Istarskog nogometa i identiteta. Inače ovo jednostavno više nema smisla.

  • POTPEC 06.01.2018.

    Sramota za grad i cijelu Istru. Imaju jedan kvalitetan klub u cijeloj regiji i teško im je iskeširati bar za plače igračima, a onda svotu uduplat i sudski tražiti od vlasnika kluba. Ako ne lovu, onda vračanje kluba u cijelosti gradu i županiji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare