To je to što me zanima!

Istrijana je prvak Hrvatske u boćanju osoba s invaliditetom

Među 20 ekipa i parova na Otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom istaknula se BKOSIŽ Istrijana ispred prošlogodišnjih pobjednika BK OSi DDZ Željko Klepač - URIHO
Vidi originalni članak

U sportskoj dvorani srednje škole u Novom Jelkovcu održano je Otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, na kojem je ove godine nastupilo 20 ekipa i parova. Natjecanje je, u suradnji s Hrvatskim savezom boćanja za osobe s invaliditetom, organizirao BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO, piše in-portal.hr.

U kategoriji BC1/BC2 ekipa natjecalo se osam ekipa, a zlato je osvojila BKOSIŽ Istrijana, za koju su nastupili Darko Francišković, Dora Bašić (oboje inače članovi BKI Dan iz Slavonskog Broda) i Milorad Kružić (član BK OSI Pulac), srebro je osvojila ekipa BK Varaždina u sastavu Niko Kajkić, Mario Hotko i pojačanja iz BK OSI Pulac Filip Franjić, dok su se prošlogodišnji prvaci, ekipa BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO, u sastavu Martin Frković, Ivek Svibovec i Lara Dabić, pojačani kolegom iz BK OSI Marijan Dobrinčić, ovaj put morali zadovoljiti broncom. 

U BC3 kategoriji prvo mjesto je uz sve tri pobjede osvojio par BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO-a u sastavu Marko Arambašić i Tomislav Habek, srebro je osvojio par BK OSI Pulac iz Rijeke, u sastavu Danijela Mataija i Alen Juretić, dok su broncu uzeli Samanta Lukšić i Draško Bartolić iz BKOSIŽ Istrijana.  

U BC4 kategoriji slavio je par BKOSIŽ Istrijana, u sastavu Davor Komar i Melisa Osmanović, koji je, kao i prošle godine, u finalu bio bolji od para BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO 1, u sastavu Katarina Strunjak i Željko Jarić Pavičić. U utakmici za 3. mjesto par reprezentacije Slovenije, brat i sestra Matjaž i Nataša Bartol bio je bolji od para BKI Dan, u sastavu Danijela Uljatovski i Srećko Lazar (koji je, inače, član BK Varaždin).

Prijelazni pehar i naslov ekipnog prvaka Hrvatske ove godine kući je odnijela BKOSIŽ Istrijana, koja je skupila 7 bodova (dva zlata i broncu), nadvisivši tako prošlogodišnje prvake, BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare