To je to što me zanima!

Italija: Navijaču 2,5 godine za ubojstvo policajca

Tužiteljstvo je tražilo kaznu od tri godine i četiri mjeseca za 18-godišnjeg Antonija Spezialea zbog ubojstva policajca ispred stadiona u Cataniji
Vidi originalni članak

Da, sudjelovao sam u neredima, ali nisam udario policajca, i nakon presude suda u Cataniji tvrdi Antonio Speziale. Osudili su ga za pružanje otpora policiji s otežavajućim okolnostima. Tijekom sukoba navijača i policije 2. veljače 2007. netko je udario 40-godišnjeg policajca Filippa Racitija. Nesretni policajac umro je nešto kasnije u bolnici.
Opsežna istraga nije dokazala da je Racitija ubio Speziale. Postoje čak i pretpostavke da je policajca udario policijski automobil. Vozilo je naglo krenulo prema navijačkoj masi iz koje je prema policajcima letjelo kamenje i drugi predmeti. Kako nije bilo dokaza da je Antonio Speziale ubojica, kazna je relativno blaga.
Do navijačkih nereda došlo je z tijekom utakmice Catania - Palermo ispred stadiona Massimino. Nedugo nakon toga policija je u Milanu ubila navijača Lazija, što su mnogi protumačili kao policijsku osvetu navijačkim skupinama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare