To je to što me zanima!

Ivan Leko Hajduku uzeo 1,2 mil. eura pa preuzeo Standard Liege

Vratio se u belgijsku ligu gdje je već osvojio tri trofeja: prvenstvo s Club Bruggeom u sezoni 2017/18., sezonu kasnije Superkup s istim klubom, da bi sezonu nakon toga osvojio Kup s Royal Antwerpom
Vidi originalni članak

Nakon što je krajem listopada prošle godine sporazumno prekinuo ugovor sa splitskim Hajdukom, Ivan Leko (45) vratio se u Belgiju. Potpisao je ugovor na dvije i pol godine sa Standardom iz Liegea, trenutačno devetoplasiranoj momčadi Jupiler Pro lige.

Na klupi Hajduka je, prema Transfermarktu, u 34 utakmice slavio 19 puta uz četiri remija i 11 poraza, a u lovu na titulu to nije bilo dovoljno da ostane na Poljudu.

No, zato se vratio u belgijsku ligu gdje je već osvojio tri trofeja: prvenstvo s Clubom Bruggeom u sezoni 2017/18., sezonu kasnije Superkup s istim klubom, da bi sezonu nakon toga osvojio Kup s Royal Antwerpom.

Osmi je ovo klub u Lekinoj karijeri glavnog trenera. Krenuo je u Leuvenu nakon čega je bio pomoćnik Igoru Tudoru i PAOK-u, zatim je vodio Sint-Truiden i Club Brugge pa je otišao u Al-Ain. Nakon toga je pola godine bio u Royal Antwerpu pa odradio godinu dana u kineskom SH Portu nakon čega je došao u Hajduk i sad ponovno u Belgiju.

Iz Hajduka je, podsjetimo, otišao s 1,2 milijuna eura, od čega 700.000 eura otpremnine, otkrilo je financijsko izvješće kluba.

Idi na 24sata

Komentari 126

  • zelkan 09.01.2024.

    Malo im je uzeo i nije sporazumno,nego mu klub dao otkaz,velika razlika

  • Monza.1995 04.01.2024.

    Sreća spasio se da je ostao bio bi trener za 1 euro 🤣🤣🤣

  • Palmanova 04.01.2024.

    dobro je jer cu ga sad moci pratiti kao Dinama.s druge strane nije dobar potez jer su Rouches u problemima.financijskom minusu od 34 miljona eura.Ronny Deila(sad BRUGGE) ,Mbaye Leye i Hoefkens(predlani s Bruggeom prezimio u LP nakon vec 4 kola) nisu uspjeli Rouches podici,nece ni Leko.fali tu kvalitetnih igraca.doma su jaki,mogu svakog dobit,u gostima slabi

Komentiraj...
Vidi sve komentare