To je to što me zanima!

Ivan Mance: Dobili smo novi pojam u nogometu - intenzitet

Da igramo u nekoj drugoj ligi, s ovim postotkom bodova već bismo bili prvaci. Ali tu su i druge stvari specifične za HNS, kaže zamjenik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance za Novi list
Vidi originalni članak

Svi sudački autoriteti koji su dobili priliku u medijima izjasniti se o duelu Leškovića i Andrijaševića u 92. minuti derbija složno su rekli: Nije bio penal! Odnosno, oni ga ne bi dosudili!

Redom, Veselko Bebek, Mateo Beusan, Miroslav Vitković, Ante Kulušić..., pa i Joško Jeličić, kao britki analitičar, bez dlake na jeziku. Dakako, situacija je vrlo polemična, zato i čudi takvo jedinstvo, koje se, dakako, ne dopada Rijeci.

- Sudac je sudio vrlo korektno derbi, međutim mislim da bi bila manja pogreška da je taj penal sviran. Nemamo razloga kukati i plakati jer nama nitko ne može nadoknaditi eventualna dva boda koja bi možda osvojili da je bio penal - rekao je zamjenik sportskog direktora Ivan Mance za Novi list, pa dodao:

- Međutim, strašno me zabavlja kako svi pokušavaju objasniti da intenzitet tog prekršaja nije bio dovoljno dobar da bi se penal svirao. Dobili smo novi termin u nogometu koji dozvoljava da je bio prekršaj, ali nije dovoljno intenzivan da bi ga se svirao. Prekršaj ili je ili nije, a sve ostalo su pokušaji objašnjavanja neobjašnjivoga - priča Mance te nastavlja:

- Dojmovi s derbija su, što se tiče naše igre, pozitivni, a poglavito se to odnosi na prezentaciju iz prvoga poluvremena. Djelovali smo moćno, možda je to bila jedno od naših najmoćnijih izdanja posljednjih sezona! Međutim, na kraju je završilo 1-1 što je pokazatelj zašto je nogomet jedna od najzanimljivijih igara. Da smo igrali rukomet, ovu utakmicu bismo dobili sa sedam, osam razlike.

- Apsolutni sam optimist, međutim ako je netko mislio da ćemo lako postati prvaci, taj se vara. Da igramo u nekoj drugoj ligi, vjerojatno bismo s ovim postotkom osvojenih bodova već bili prvaci. Međutim, imamo za protivnika klub s tri ili četiri puta većim budžetom. Osim toga, tu su još neke druge stvari specifične za HNL. Vjerujem u naslov, međutim kada na kraju do njega dođemo to će biti stvarno veliki uspjeh.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Anchor 13.04.2017.

    Komentirajte sto god hocete, a ja sam siguran da je ista situacija bila na suprotnoj strani dvojbe nebi bilo, bio bi dosudjen kazneni udarac. A sad vi nastavite.....

  • 11.04.2017.

    Ovi Rečani u tri dana ispalili više kmekova nego Nk Jogurt u posljednjih deset godina :)) Svi su protiv nas kmee kmee trava je zelena kmee nemamo popratni sadržaj kmee

  • promentator 11.04.2017.

    Mance srbineee

Komentiraj...
Vidi sve komentare