To je to što me zanima!

Ivan Rakitić asistirao, velika utakmica Ivice Olića

Ivica Olić je režirao pobjedu svog HSV-a u Rostocku (3-1), Andre Mijatović zabio je za Arminiju, a Ivan Rakitić asistirao za Schalke
Vidi originalni članak

Olić će svakako biti jedan od kandidata za igrača 31. kola Bundeslige. HSV je nakon šest prvenstvenih utakmica bez pobjede napokon slavio: Hansa je pala u Rostocku rezutatom 3-1. Olić je zabio prvi gol na asistenciju Guerrera lijevom nogom, asistirao Van der Vaartu za drugi, te desnom nogom, oduzevši prethodno loptu suparničkom igraču, povisio na 3-0 u 51. minuti. Pogodio je s ruba 16-erca, malo s lijeve strane, nakon lijepog 'bicikla'.
HSV-ovu je napadaču to bio 12. gol i peta asistencija u Bundesligi ove godine. Van der Vaart je drugi najbolji strijelac Stevensove momčadi s 11 golova.
Od hrvatskih nogometaša strijelac je u 31. kolu bio i Andre Mijatović. Zabio je 29-godišnji Riječanin možda i ključni gol za opstanak sastava iz Bielefelda (2-0 protiv Bochuma), koji tri kola prije kraja od zone ispadanja bježi četiri boda.
Mijatović je u 70. minuti na ubacivanje Kampera zabio glavom s ruba peterca sprovevši loptu gostujućem golmanu kroz noge. Asistent Mijatoviću potvrdio je pobjedu golom u 90. minuti.
Ivan Rakitić odradio je 81 minutu u dresu Schalkea odigravši ključno dodavanje za izjednačujući gol Halila Altintopa u domaćem remiju njegova sastava protiv Hannovera (1-1). Turčinu je Rakitić za gol asistirao u 40. minuti.
Joe Šimunić odigrao je svih devedeset minuta u domaćoj pobjedi njegove Herthe nad Karlsruheom (3-1), dok je Ivan Klasnić odradio 51. minutu u Werderovoj domaćoj pobjedi (2-0) nad Energiejem iz Cottbusa (Cvitanović i Radeljić 90 minuta, Rivić 68).
Trener domaćih Thomas Schaaf u 51. je minuti izveo dvostruku izmjenu napadača. Umjesto Klasnića i Sanoga, koji su počeli utakmicu, ušli su Rosenberg i Almeida. Upravo su ta dva igrača zabili za pobjedu Werdera do kraja utakmice.
Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvario je Stuttgart dobivši Eintracht na Gottlieb Daimler stadionu 4-1. Dvostruki strijelac za domaće bio je Yildiray Bastürk.

BUNDESLIGA, 31. KOLO
HERTHA – KARLSRUHE 3-1 (Kačar 25, Pantelić 31, Skačel 87 / Kapllani 53)
SCHALKE – HANNOVER 1-1 (Altintop 40 / Bruggink 8)
HANSA – HSV 1-3 (Mathijsen 76-ag / Olić 18, 51, Van der Vaart 27)
WERDER – ENERGIE 2-0 (Rosenberg 67, Almeida 79)
ARMINIA – BOCHUM 2-0 (Mijatović 70, Kamper 90)
STUTTGART – EINTRACHT 4-1 (Bastürk 3, 18, Gomez 6, Cacau 47 / Amanatidis 63)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare