To je to što me zanima!

Ivan Rakitić otkrio zašto je kao mlad odbio transfer u Chelsea

Bilo je bolje da ostanem i polako se penjem. Još je jedan igrač bio u mojoj situaciji, Jonas Elmer. Sa 17 je otišao iz Zuricha u Chelsea. Završio je u 2. švicarskoj ligi
Vidi originalni članak

Ivan Rakitić jedan je od igrača čiji je nogometni razvoj išao postupno i koji za razliku od brojnih nogometaša nije trčao za velikim transferima. Možda je zbog toga danas s Barcelonom na krovu Europe.

Rakitić je prve nogometne korake napravio u Mohlin-Riburgu, a profesionalnu karijeru počeo je u Baselu. Uslijedio je transfer u Schalke pa Sevillu gdje je odigrao odlično i postao kapetan. Vrhunac svega bio je prelazak u Barcelonu gdje je Raketa danas član udarne postave.

No, tko zna kako bi išla njegova karijera da je sa 16 godina pristao na transfer u Chelsea. Engleski klub ga je želio dovesti iz Basela, no Rakitić je odlučio ostati u Švicarskoj.

- Želio sam ostati kod kuće. Imao sam odličan odnos s predsjednikom Basela. Bilo je puno bolje za mene da ostanem i polako se penjem prema vrhu. Još je jedan igrač bio u mojoj situaciji, Jonas Elmer. Sa 17 godina je otišao iz Zuricha u Chelsea. Na kraju je završio u drugoj švicarskoj ligi - rekao je Rakitić za magazin FourFourTwo i dodao:

- Tako sam i ja mogao proći. Ne želim reći da je uvijek bolje ostati kad si u takvoj situaciji, no moja odluka da ostanem kod kuće s obitelji se pokazala ispravnom.

Rakitić nije odbio mogućnost da jednog dana ipak zaigra u Engleskoj.

- Volio bih to. Puno mojih prijatelja igra u Premierligi. To je drugačiji stil nogometa i uvijek sam uživao igrati protiv engleskih momčadi. Možda jednog dana tamo zaigram - rekao je Rakitić.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Zagrebacki Plavi 03.09.2015.

    zato sto je znao da bi mu karijera otisla kvragu da je otisao u chelsea,kao i polovici tamosnjih klinaca

  • Prijava_1 03.09.2015.

    chelsea je žensko, ja nikad nebi odbio transfer u nju

  • ruzni 03.09.2015.

    raketa iz paštete iskače

Komentiraj...
Vidi sve komentare