To je to što me zanima!

Ivana Brkljačić ostala bez finala u bacanju kladiva

Naša bacačica kladiva nije uspjela ući u finale ove discipline. Najduži hitac bio joj je 68.38 m, što je bilo dovoljno za 16. mjesto u kvailfikacijama
Vidi originalni članak

Ivana Brkljačić ni u Pekingu nije pronašla izlaz iz "kaveza". Atensko borilište prije četiri godine napustila je u suzama. Nije prošla kvalifikacije. Ista priča, ista slika u Pekingu. Otkad je kao 17-godišnjakinja u svom olimpijskom debiju u Sydneyu 2000. izborila finale, ne prestaje priča o njezinom potencijalu za medalju. U Pekingu neće biti ni finala, a kamoli medalje.
Imala je, kao i ostalih 47 natjecateljica, pravo na tri hica. U prvom je disk okrznuo mrežu i zaustavio se na 66.54 m, u drugom kladivo nije ni izašlo iz kaveza, pa je uoči trećeg bila prava panika. Izlaz iz kaveza "suzio" joj se poput mišje rupe. U posljednjem hicu trebala je biti i precizna i "duga". Kladivo je pronašlo izlaz, ali nije dohvatilo daljinu - 68.38 m dostajalo je samo za 16. mjesto u kvalifikacijama. Posljednja koja je ušla u finale kao 12., Grkinja Papadopolou bacila je 69.36.
- Super sam se osjećala, bila sam mirna, dobro sam pripremljena, ali nije išlo - govorila je Ivana dok joj je novinarka Vjesnika suosjećajno dala maramicu da obriše suze.
Plakala je već na borilištu. Atraktivna Kubanka, Yipsi Moreno, s najdužim hicem kvalifikacija (73.92 m), zagrlila ju je i tješila.
No za Ivanu utjehe nema, morat će sebi i sportskoj javnosti objasniti zašto je bacila čak 6,5 metara slabije od svog najboljeg ovogodišnjeg hica. Prije manje od dva mjeseca u Francuskoj je bacila 74.89, što je šesti rezultat sezone.


OLIMPIJSKE IGRE, KLADIVO, ŽENE, KVALIFIKACIJE:

1. Yipsi Moreno (Kub) 73.92
2. Wenxiu Zhang (Kin) 73.36
3. Martina Hrasnova (Slo) 72.87
...
16. Ivana Brkljačić (Hrv) 68.38
45. Sanja Gavrilović (Hrv) 60.55

Idi na 24sata

Komentari 1

  • brener 18.08.2008.

    jebiga!ne ide,ne ide!

Komentiraj...
Vidi sve komentare