To je to što me zanima!

Ivanković se pakira? - Modri traže novog trenera

Ovaj čovjek je ono što sam oduvijek želio u Dinamu, pričao je Mamić nedavno za Ivankovića. Jednako kao i za njegove prethodnike
Vidi originalni članak

Ako sam ja problem otići ću, dogovorit ćemo se, ispalio je Branko Ivanković nakon teške pobjede nad trećeligašem Viroviticom. I sve je izvjesnije da će uskoro Ivanković doista otići.
Samo treba pogledati u prošlost i lako je predvidjeti budućnost. Samo je Ćiro u Mamićevoj eri uspio preživjeti europski debakl, no i on je otišao nekoliko mjeseci kasnije. Doduše, neko je vrijeme nakon poraza od Dnipra “živio” i Nikola Jurčević, no tada je u Maksimiru stanovala vizija “gradimo momčad za budućnost” pa taj poraz i nije mogao biti uzrok otkaza. No ove godine cilj je bila Liga Uefe, a ona je sve dalje. Braća Mamić su nervozni, publika traži da odu iz kluba, a oni na to i ne pomišljaju. Zato im je najlakše maknuti Ivankovića, kojega navijači ne podržavaju kao, recimo, Kužea, koji se posvadio s igračima i čija momčad igra sve lošiji i neuvjerljiviji nogomet.
U subotu u Zagreb dolazi goropadna Rijeka, pa Dinamo ide u Amsterdam i na Poljud. Branko Ivanković Tanac to će teško preživjeti.

SCORIA: NE PITAJTE ME O DINAMU
Elvis Scoria donio je Rijeci trofej nakon 26 godina posta, 2005. u finalu Hrvatskog kupa svladao je Hajduk. Trenutačno je bez posla, usavršavao se u Italiji gledajući treninge Fiorentine i još nekih prvoligaša.
- Ne bih trenutačno o Dinamu, stvarno ne bih - kaže Scoria, iako bi “modra” klupa bila veliki izazov.
Nekoliko puta bio je jako blizu.
- Ha, ha. Nisam ni dinamovac ni hajdukovac i to je moja prednost, eto toliko - kaže uvijek nasmijani Scoria. Pad Dinamove igre pridodaje umoru.
- Igrali su tri utakmice u šest dana, igrači su se iscrpili psihički i fizički i taj umor bi se vrlo lako mogao osjetiti. Rijeka stiže u pravi tren - tvrdi Scoria. Vjeruje da Dinamo može proći Ajax.
- Ako zabiju prvi gol, svaki sljedeći vrijedi dvostruko. Još nije sve gotovo.

S DINAMOVE KLUPE IDE SE SAMO PREMA DOLJE
U posljednjem desetljeću rijetki su treneri Dinamovu klupu mijenjali nekom unosnijom, kvalitetnijom. Etiketa bivšeg Dinamova trenera nije bila neka lansirna raketa. Braović je završio u norveškom Lynu, Ćiro u slovenskoj Muri, Bago u zaprešićkom Interu, Lončarević u Libiji, Cvetković je opisao kružnicu oko karijere. No poseban je primjer Nenad Gračan, koji je Dinamovu klupu zamijenio Pomorčevom, a u Kostreni se igrao drugoligaški nogomet.

SVI MAMIĆEVI TRENERI
HRVOJE BRAOVIĆ - U sezoni 2000./01. zamijenio Marijana Vlaka. Nije se dugo zadržao u Maksimiru, otišao u norveški Lyn.
ILIJA LONČAREVIĆ - Dinamo je vodio i 2005., a kad su “plavi” došli do Lige za ostanak, dobio je otkaz.
MARIJAN VLAK - Već po dolasku pričalo se da neće dugo sjediti na klupi. Pripremao se teren za Miroslava Blaževića.
ĆIRO BLAŽEVIĆ - Mamić je tvrdio da ga ne bi smijenio ni da ispadne u 2. ligu. Prigovorio mu kritiziranje Uprave.
NIKOLA JURČEVIĆ - Za Jurčevića je rekao da će biti doživotni trener Dinama, bez obzira na sve. Jura je izdržao cijelu sezonu.
NENAD GRAČAN - Izgubio u Rijeci 4-2 i oprostio se od klupe. Nakon Dinama otišao je u drugoligaša - Pomorac.
ZVJEZDAN CVETKOVIĆ - Vodio momčad u Ligi za ostanak. Mamić za njega kaže da nije bio trener već - čuvar plaže.
JOSIP KUŽE - Kuže nije htio u momčadi Cvitanovića, Agića, Nowotnyja... Platio “glavom.”
BRANKO IVANKOVIĆ - Ovaj čovjek je ono što sam oduvijek želio u Dinamu, pričao je Mamić nedavno. Kao i za prethodnike.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • The Šimić 26.09.2007.

    MOGU ONI MIJENJATI TRENERE KOLIKO OĆE AL DOKLE GOD SU TU MAMIĆI DINAMU SE NE PIŠE DOBRO PA NEK MISLI KO ŠTO HOĆE.JEL SE SLAŽETE?

  • Girlhunter 26.09.2007.

    I opet se neće ništa riješiti....opet tako godinu dana,onda opet isti scenarij...izliječiti se možeš jedino ako ukloniš glavni uzrok bolesti...operacija !!!

  • mario1989 26.09.2007.

    ma dinamo nitko ne moze pomoc....

Komentiraj...
Vidi sve komentare