To je to što me zanima!

Ivica Kostelić na operacijskom stolu danas popodne u Baselu

Loše vijesti stižu iz hrvatskog skijaškog tabora. Najnoviji liječnički nalazi utvrdili su da je Ivici Kosteliću ipak puknuo prednji rog i medijalni menisk desnog koljena...
Vidi originalni članak

Nije dobro. Nalazi pretrage u bolnici Sv. Katarine u Zaboku pokazali su puknuće prednjeg roga i korpusa medijalnog meniska desnog koljena najboljeg svjetskog skijaša Ivice Kostelića. Pregled kod liječnika Ivana Borića napravljen je u Zaboku u kasnim noćnim satima s nedjelje na ponedjeljak, a magnetska rezonanca je bila puno bolje kvalitete nego ona napravljena u ruskoj Krasnajoj Poljani koja je pokazivala da nema puknuća.

Najbolji svjetski skijaš bit će podvrgnut operaciji koja će ga udaljiti na dva do tri tjedna sa snježnih staza. Ivica će biti operiran u Baselu danas (ponedjeljak) oko 16 sati. Profesor je stigao u Basel u kojem je obavio pregled kod liječnika Wernera i Claudea Müllera koji su već nekoliko puta operirali Kostelićevo koljeno. 

Kostelić je nakon pobjede u superkombinaciji u Sočiju u kojem je uzeo i mali Kristalni globus, osjetio bol u desnom koljenu te je s bolnom grimasom i suznih očiju primio nagradu. U Basel je trebao otputovati još u  nedjelju navečer, ali se morao vratiti u Zagreb jer je zračna luka radila do 22 sata.

Što nakon operacije? Može li "profesor" do čuda?

Ivicu očekuje deveta operacija na istom koljenu. A što će sve propustiti u dva do tri tjedna bez nastupa? Osim prijeko potrebnih treninga za nastavak sezone, puno toga... Neće biti na veleslalomu i slalomu sljedećeg vikenda u bugarskom Banskom. Dva dana nakon toga je paralelni slalom u Moskvi. Vikend iza propustit će i dva superveleslaloma i veleslalom u švicarskoj Crans Montani.

Ostat će mu utrke u Kviftjellu (dva superveleslaloma i spust), Kranjskoj Gori (veleslalom i slalom) te završnica u Schladmingu (spust, superveleslalom, veleslalom i slalom).

Idi na 24sata

Komentari 92

  • Diba 13.02.2012.

    ti si naš majstor, ni koljeno ništa neće promjeniti, bit će još sezona, samo ti ozdravi.

  • francko 13.02.2012.

    ovo me jako zivcira znam da ce biti minuseva ali jeb ga dok se ivica,janica,blanka ili neki mamicev biser ozljede sve vijesti u hr prenose svaki djelic jesu li kakili jesu li piskili imaju jedan dva sava jed li janjetinu ili su infuziji, a kad Mirko Filipovic koji za nas sportski savez nije sportas lomi ruke,misice dobiva potrese mozga sa hrvatskom zastavom u rukama i sahovnicom na hlacicama jedava da netko nesta napise i to je velika sramota.

  • 13.02.2012.

    koja šteta stvarno za Ivicu...to je izgleda jedini način na koji te mogu suparnici prestići!drži se profesore...

Komentiraj...
Vidi sve komentare