To je to što me zanima!

Ivin 'dvostruki udarac' podigao prašinu: 'Pročitajte si pravila'

Ivo Karlović na set loptu Joe-Wilfrieda Tsonge odigrao je sumnjiv 'dvostruki udarac'. Brzo su se pojavili komentari da je Ivo varalica, no Div kaže da je to bio jedan pokret
Vidi originalni članak

Ivo Karlović pobijedio je u trećem kolu Jo-Wilfrieda Tsongu 7-6, 4-6, 7-6, 7-6 i tako postao najstariji tenisač u osmini finala Wimbledona od Nikole Pilića 1976. godine.

No, umjesto o fantastičnom uspjehu 36-godišnjeg Ive, britanski mediji prostor posvećen Wimbledonu ispunili su prozivanjem Karlovića varalicom. Naime, na Tsonginoj set lopti u četvrtom setu Ivo je na mreži odigrao sumnjiv poen. Tsonga je opalio sjajan forhend, a Ivo neobranjivo vratio na samoj mreži i spasio set te kasnije pobijedio. No usporena snimka pokazala je da je Ivo imao dva dodira s lopticom i napadi su ubrzo počeli.

- Da, bila su dva dodira loptice i reketa, no bio je to jedan pokret ruke. Dakle, dopušteno je - rekao je Ivo nakon meča, a na Twitteru komentirao:

- Svima onima koji sumnjaju poručujem da pročitaju pravila i pogledaju video (ne usporenu snimku).

A pravilo 24, stavak f kaže: 'Igrač gubi poen ako reketom namjerno dodirne lopticu više od jednog puta'.

I tu svaka priča o Karloviću varalici slobodno može stati. Ivo sigurno nije namjerno odigrao, a na njegovu je stranu stao čak i Tsonga.

- Je li trebao priznati? Ne! U tom slučaju ne bi nam trebali suci. Njihov je posao da to vide. Ni ja nisam mogao ništa učiniti čak i da sam odmah to primijetio.

No podlogu napada Britanaca na Dr. Ivu možemo potražiti i u idućem protivniku Diva sa Šalate. Naravno, radi se o teniskom ponosu Velike Britanije, Andyju Murrayu. Englezi se strašno boje Ivina servisa te ga nazivaju 'jednim od najboljih servera u povijesti' što potkrepljuju sa 136 aseva na turniru do sada.

- Ako ću servirati kao do sada, imat ću priliku za pobjedu. Naravno, uspijem li ubaciti ovoliko aseva, bit će još lakše - kaže Karlović.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • Bari 06.07.2015.

    sretno Ivo

  • cmizdravac 05.07.2015.

    Neznam cemu rasprave. Ovo nije nogomet da bi se na temelju snimki kaznjavali igraci zbog neceg tijekom meca. Ako sudac nije dosudil krivi udarac onda ga i nije bilo. Kad smo vec kod toga onda nek kaznjavaju i sve one koji ponizavaju suparnike udarcima loptice izmedu nogu ili namjernog nabijanja loptice u igraca!

  • strmi007 05.07.2015.

    No pejn no gejn

Komentiraj...
Vidi sve komentare