To je to što me zanima!

Ivo: Razočaran sam, ali ova će ekipa kad-tad osvojiti naslov...

Nije se uspio proslaviti u svom Zagrebu u najvažnijem meču karijere i svjestan je toga. Ivo Karlović nije mogao skriti razočaranje, ali je iskazao nadu da će ekipa osvojiti naslov
Vidi originalni članak

Nije se dogodilo. Bilo bi lakše da je. Jako sam razočaran. Možda će mi lakše biti sutra. Danas mi je jako teško. Jedino što bih želio reći, ova ekipa je jako homogena, svi žive jedan za drugoga. Uvjeren sam da će kad-tad uspjeti osvojiti Davisov kup, rekao je Ivo Karlović nakon poraza od Federica Delbonisa u odlučujućem, petom meču finala.

Popularni Doktor bio je pod ogromnim pritiskom nakon što je Juan Martín del Potro poslije četiri sata i 50 minuta velike borbe okrenuo zaostatak protiv Marina Čilića i izjednačio ukupni omjer na 2-2. Nije ga služio servis, ali imao je podršku s tribina.

- Navijači su bili zbilja odlični. Ostat će mi sve u lijepom sjećanju s jedne strane, a s druge strane dosta razočaravajuće - kazao je Karlović i za kraj pohvalio izbornika Željka Krajana na svemu što je pružio u ovogodišnjem pohodu do - finala:

- Odradio je jako naporan posao. Mislim da ja bih teško uspio izdržati ovako dugo na klupi, otišla bi mi leđa i noge i sve. Nije mu lako, mora ostati skroz miran i staložen. Davao nam je jako dobre savjete i jednostavno danas nije ispalo dovoljno, ali uvjeren sam da je pred njim jako dobra budućnost na izborničkoj klupi.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • stara škola 28.11.2016.

    Da završim svoj prethodni komentar. Još je jedan razlog doprinijeo porazu. Svi koji su pratili meč Čilić-Del Potro vidjeli su koliko je Del Potro umoran, i koliko koristi svaku i najmanju priliku da se odmara: otezanje prilikom serviranja, zbog čega je i opomenut (Krajan ne reagira), zatim čekanje da bi servirao, tobože zbog galame iz publike, pri čemu je često zapravo bila krivac i njegova publika. Tu je Krajan trebao tražiti intervenciju suca ili čak vrhovnog suca. Dakle i klupa je zakazala, jer te pauze Del Potro je koristio za odmor i masažu, a Čilić se hladio. Sve u svemu, po našem, smo mi bili pobjednici već prije samog meča, pa je odigravanje meča bila samo formalnost. Nažalost, doživjeli smo bolno otrežnjenje. Kratak osvrt na komentiranje Bruna Kovačevića: toliko nesuvislih rečenica, lamentacija bez smisla, uporabe anglizama, korištenje izraza iz teniskog žargona, pretjeranih pohvala protivnika, i još mnogo, mnogo toga, nisam dugo čuo. Ovaj vrli komentator je morao znati da ga sluša cijela, a ne samo teniska Hrvatska. Kovačević ne bi smio komentirati niti jedan sportski događaj, a pogotovo ne ovaj, koga je zbog važnosti, za komentiranje trebalo ipak lijepo zamoliti Miću Dušanovića, iako je i on znao biti ponekad naporan. No, njegovi su komentari bili daleko kvalitetniji, pogotovo što je preko svojih komentara znao slati pozitivnu energiju. Kovačević to definitivno ne zna, pa zanat komentatora treba još dugo, dugo učiti.

  • stara škola 28.11.2016.

    Kolikogod se to nekome svidjelo ili ne, činjenica jest da je, iako ga slave kao heroja, meč protiv Argentine izgubljen zbog Čilića, a ne zbog Karlovića. Pogledajmo činjenice: Čilić je igrajući protiv Delbonisa vodio 2:0 u setovima, i na jedvite jade dobio peti set. Tada je slavljen kao heroj, iako se trebalo zapitati zašto je izgubio dva seta. Igrajući protiv Del Potra vodio je 2:0 i izgubio meč zbog izgubljena slijedeća 3 seta. Razlog je isti: tipični hrvatski mentalitet. Vodimo 2:0, umislimo si da je sve već gotovo i onda potonemo. S druge strane, Karlović nije igrač za Davis kup, to je evidentno. Sa svojih 38 godina, kada su mnogi tenisači već zaboravili da su bili teniski profesionalci, on može igrati samo turnire gdje se svaki slijedeći meč igra nakon pauze od 2 do 3 pa i više dana. Ovako, moralo se znati da će biti umoran. Drugo, na turnirima se previše oslanja na svoj gromoviti servis (koji je ovdje protiv Delbonisa izostao), pa mu je izbor udaraca, kada dođe do duže izmjene, prilično siromašan. Osim toga on si ne smije dozvoliti preveliku izmjenu udaraca jer mu godine ipak ne dopuštaju preveliko trošenje. Treće, Protiv Del Potra u prvom svom meču je dao koliko je mogao i znao, dobrano je umorio Del Potra, posljedica je bila naša pobjeda u parovima. I na kraju, očekivati da nas on vadi, nakon što je Čilić olako propustio 2:0, bilo je neozbiljno i nerealno. Treći razlog porazu je više propusta naše klupe na čelu sa Krajanom.

  • Gunersss_ 28.11.2016.

    Ne kuzik kako je TOLIKO mogao zakazat Ivo..inace bi ga dobio kao i u vecini njihovih meceva,valjda je covjek jos uvijek bio u soku,kad je skuzio da je Mrljo po 1000 puta opet izgubio,DOBIVENI MEC!

Komentiraj...
Vidi sve komentare