To je to što me zanima!

Ivo Sanader: Sve dvorane za SP će biti spremne

Do sredine prosinca 2008. moraju biti dovršene sve dvorane u kojima će se igrati rukometno Svjetsko prvenstvo (od 17.1 do 1.2 2009. godine)
Vidi originalni članak

Gradnja dvorana u kojima će se igrati utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva (od 17. siječnja do 1. veljače 2009. godine) najveća su ulaganja u infrastrukturu i hrvatski sport uopće. Nove, višenamjenske sportske dvorane, grade se u Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku, Poreču i Varaždinu, a Vlada RH sudjeluje u financiranju gradnje svih objekata sa 50 posto novca. Zagreb će uz Arenu dobiti i Rukometni dom na Sveticama, čija gradnja kreće 21. lipnja ove godine, Dom sportova očekuje temeljita rekonstrukcija, a u Splitu će se obnoviti dvorana Gripe.
- Sve dvorane u kojima će se igrati utakmice rukometnog SP-a bit će gotove na vrijeme - ustvrdio je premijer dr. Ivo Sanader.

ARENA ZAGREB
Gradnjom Arene hrvatska će metropola napokon dobiti višenamjensku sportsku dvoranu koja će zadovoljavati najviše svjetske standarde. Maksimalni kapacitet bit će 15.200 gledatelja, a rok dovršetka dvorane vrijedne 87 milijuna eura je 15. prosinac 2008. godine.

ARENA SPLIT
U nekadašnjoj splitskoj vojnoj luci Lora gradi se Arena Split. Kapacitet dvorane bit će 9000 gledatelja, a cijena sportskoga kompleksa koji će sadržavati bazene, nogometna i košarkaška igrališta te sportski park iznosi 140 milijuna eura. Dvorana bi trebala biti gotova u prosincu 2008.

DVORANA VARAŽDIN
Varaždinci grade dvoranu kapaciteta 4000 gledatelja uz koju će zaživjeti i dosad neiskorišteni prostor uz rijeku Dravu. Sportski će kompleks uz dvoranu sadržavati i nogometne, košarkaške te tenis terene, a u planu je i gradnja hotela. Rok dovršetka je sredina prosinca 2008.

DVORANA POREČ
U Poreču se gradi višenamjenska sportska dvorana kapaciteta 3500 gledatelja. Sportski park na Žatiki prostirat će se na 14.000 kvadratnih metara i sadržavat će brojne sadržaje (nogomet, košarka, tenis), a rok dovršetka projekta vrijednog 73 milijuna kuna je prosinac 2008.

GRADSKI VRT OSIJEK
Politička previranja u Osijeku odrazila su se i na tempo gradnje nove sportske dvorane. Nova višenamjenska sportska dvorana zvat će se Gradski vrt i primat će 5000 gledatelja. Projekt je vrijedan 175 milijuna kuna i trebao bi biti gotov do sredine prosinca 2008. godine.





VIŠNJIK ZADAR

U zadarskoj četvrti Višnjik nikla je dvorana koja će dostojno zamijeniti već odavno oronule Jazine. Dvorana je pred završetkom te bi naši rukometaši već krajem svibnja u Višnjiku pred 9000 navijača trebali igrati kvalifikacijske susrete za odlazak na Olimpijske igre u Pekingu.











Idi na 24sata

Komentari 2

  • god of war 29.03.2008.

    iz tvojih usta ui božije uši,i to drito u njegove uši.......

  • Faaip de Oiad 28.03.2008.

    ingra jednako k od ovce u kvaliteti znam jer imam svaki dan kontakte s njima na terenu . recimo nivo gradja je za njih visa egzaktna znanos recimo da zgrada bude ravna na 15 m a ne da bjezi najmanje 10 cm itd. mogu sam rec da su manje vise bosanci koji rade za njih koje boli k tak da ono srranje

Komentiraj...
Vidi sve komentare