To je to što me zanima!

Poštovanje domaćinu: Joshua i Ruiz u borbi bez ring djevojaka

Jedan od najvećih boksačkih spektakla u povijesti, proći će bez zaštitnog znaka. Kako se priredba na kojoj je glavna borba ona između Joshue i Ruiza za teškaške titule održava u S. Arabiji, neće biti ring djevojaka
Vidi originalni članak

Poštovanje prema kulturi domaćina jače je i od tradicije. Diraja jest grad domaćin jedne od najvećih boksačkih priredbi ikad, a iako će na njoj nastupiti Anthony Joshua, Andy Ruiz, Aleksander Povjetkin, Dillian Whyte, Filip Hrgović i mnogi drugi, te večeri 7. prosinca oko ringa oznake s brojevima rundi neće nositi ring djevojke.

One su inače u oskudnijem izdanju, dok na nekim britanskim priredbama znaju biti i u večernjim haljinama, no kultura Saudijske Arabije ne dopušta tako 'ponašanje' u javnosti. U spomenutom je gradu nekad odsjedala kraljevska obitelj, a Diraja jest predgrađe Rijada, glavnog grada.

Podsjetimo, Arapi su za mjesec dana izgradili stadion od 15.000 mjesta. Otprilike 300 tona željeza postavljeno je na 10.000 četvornih metara, i to na području koje je od 2010. pod zaštitom Unesca. 

Hrgović protiv Moline na spomenutom spektaklu

Pred najboljim hrvatskim boksačem Filipom Hrgovićem (9-0) je ispit karijere na zaista sjajnom događaju u Saudijskoj Arabiji koji predvode prvak teške kategorije Andy Ruiz i Anthony Joshua u velikom revanšu.

BOKSAJU RUIZ, JOSHUA, POVJETKIN... Hrga nikad veći favorit: Molina ima male šanse, skoro nikakve

Protivnik mu je proslavljeni boksač Eric Molina u jubilarnom 10. meču u kojem će Hrga braniti svoju internacionalnu WBC titulu u teškoj kategoriji.

Meč Hrgovića i Moline bit će jedan od uvodnih mečeva velikog revanša prvaka teške kategorije Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue na zaista sjajnom fight cardu. Hrgović će u ring prije Aleksandra Povjetkina, koji se suočava s Michaelom Hunterom, i Dilliana Whytea, koji boksa protiv Mariusza Wacha.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 02.12.2019.

    Ne islamu!

  • StjepanLukač 02.12.2019.

    uzas

  • 02.12.2019.

    Neću ni gledat....

Komentiraj...
Vidi sve komentare