To je to što me zanima!

Iz Sarajeva otišao u Ljubljanu: Benko pojačao prvake Slovenije

U prvoj sezoni u klubu je osvojio naslov prvaka, što je dokaz da je pobjednik u duši. Vjerujem da ću iskustvom i golovima pomoći timu. Želim titulu prvaka, rekao je Benko poslije potpisa ugovora
Vidi originalni članak

Poslije neslavng raskida ugovora sa Sarajevom, hrvatski napadač Leon Benko (32) skrasio se u Sloveniji. Potpisao je za ljubljansku Olimpiju i ona mu je deseti klub u karijeri. Odmah je najavio borbu za naslov prvaka:

- Potpis za Olimpiju je značajan korak u mojoj karijeri. Došao sam zbog ambicioznog projekta kojeg vodi predsjednik Milan Mandarić. U prvoj sezoni u klubu je osvojio naslov prvaka, što je dokaz da je pobjednik u duši. Vjerujem da ću iskustvom i golovima pomoći timu. Želim titulu prvaka - rekao je nakon potpisa ugovora.

Podsjećamo, Leon je raskinuo ugovor sa Sarajevom početkom ove sezone i to nakon suspenzije koju je zaradio jer je večer uoči derbija sa Zrinjskim uhvaćen kako pije alkohol. Prije toga je na Koševu proveo dvije sezone.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • bedak11 31.08.2016.

    Odlazak u kinu iz rijeke ce mu ostat najveca greska koju je napravio u karijeri. Mogao je ostat, igrat hnl, europsku ligu, bit u reprezentaciji, zivit u svojoj drzavi a on otisao za par eura više u vukohebinu, i tamo propao i nista nije ni zaradio.

  • Samo Kale 30.08.2016.

    za nase uvjete i nasu ligu..a iskreno i malo vise jako dobar igrac i napadac..i nikad mi nece biti jasno kad klub trazi napadaca ima na dlanu provjereno igracko ime nee oni dovedu neku letvuu iz Ukrajine...najace je izjava Predsjednika i trenera..star je..e pa jebem tw glupog i jednog i drugog...pa Juventus negleda god ili mos ili nemos..znas..neznas..i nema tu godina ako mos igrati brate igraj doklem mozes..Zaneti i danas u Interu dase skine bio bi najbolji kao sto je bio i sa 40..Maldini..Shirer..Tevez..Baggo...Toti..i tako u beskrajnost...u Hajduka kaze nece Ibricica star je nije igrao dugo..pa ovi sto sad igraju igraju tako kao da nikad nisu ni igrali..Ibro je za njih Maradona da netrenira napravit ce vise nego skupina levata u Hajdukaaa...

  • danec 30.08.2016.

    Mislio sam da ce u Dinamo.:( zna gdje je gol.

Komentiraj...
Vidi sve komentare