To je to što me zanima!

Iza ruskog europskog zlata u odbojci krije se i jedan Hrvat

Damir Kolec (40) kondicijski je trener iz Pule koji radi u ruskoj ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji. Ruskinje su na nedavnom Euru u Eindhovenu osvojile prvo mjesto
Vidi originalni članak

Ruska ženska odbojkaška reprezentacija osvojila je zlato na Europskom prvenstvu u Eindhovenu. Iza tog zlata stoji i jedan Hrvat. Damir Kolec (40) kondicijski je trener iz Pule koji radi u ruskoj reprezentaciji.

- Počeo sam u rukometu s kojim sam se bavio 19 godina. Igrao sam u Areni iz Pule, Medveščaku, Gorici, Umagu, Torevijehi iz Španjolske, Besanconu iz Francuske - počeo je priču Damir Kolec za portal odbojka.hr 

U odbojci je završio - slučajno.

- U Španjolskoj je nastupila kriza ulaskom u EU. Preko prijatelja iz Murcie dobio sam poziv za rad u ondašnjoj ekipi Murcije, koja je zaista bila igrački jako dobra. Spoj iskusnih i mladih igračica i jednostavno sam prihvatio izazov, odlučio se okušati u ženskoj odbojci - rekao je Damir, koji je s Murcijom 2008./2009. osvojio duplu krunu. Potom je prešao u Fenerbahče, pa u Azerbajdžan te na kraju u Rusiju.

- Prva sezona u moskovskom Dinamu bila je najteža. Trebalo se prilagoditi na takav sustav natjecanja. No sve ide lakše s godinama - rekao je Kolec, koji je nakon dolaska u Dinamo dobio poziv iz ruske reprezentacije.

- Planiram i programiran trenažni proces, radim uvodni dio treninga, teretanu, preventivu i oporvaka igračica. Imam auto na korištenje, plaćenu hranu, ma ovo je drugi svijet - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Matej Vlada 15.11.2015.

    dubi ti si kralj

  • Mercedes s klasa 13.11.2015.

    za nas navijače najvažniji dio meča je kada se međusobno tapšaju po guzi

  • Jeronim Beethoven 13.11.2015.

    Ruskinje su jako lijepe i pažljive i dobre svojim muževima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare