To je to što me zanima!

Izbornik Bilić je optimist, Vedran Runje puši cigare

Imamo dobru momčad, kvalificirali smo se kroz jednu od najtežih skupina i mislim da imamo pravo očekivati rezultat, rekao je Bilić na presici
Vidi originalni članak

Englesko vrijeme, kiša i tek nešto malo sunca ne idu baš na ruku igračima. Ne izlaze iz hotela, a u dane bez jutarnjih treninga teško ubijaju vrijeme. Ostaju tek hotel, kafić u lobiju ili balkoni u sobama. Na kojima su mnogi, poput Vedrana Runje, pronašli zabavu. “Kubanka”, boca vode, ili tek nekoliko minuta u stolcu ili na ležaljci. Dok su se oni opuštali čekajući ručak, Slaven Bilić odlučno je izlazio iz službenog automobila i dolazio pred stotinjak novinara.
- Naravno da možemo osvojiti naslov - bez euforije, opet odlučno, odgovorio je Bilić jednom Englezu, nije se dao isprovocirati.
- Imamo odličnu momčad, sve štima, sve ide svojim tijekom. Svi koji su na Euru nadaju se da mogu do naslova, nema tu slabih. Favoriti su uvijek isti, ali ujedno favorita i nema.
Austrijanci pričaju kako Hrvatska ima mnogo slabih točaka, da je jedna od njih Danijel Pranjić i da su na treninzima uvježbavali napade preko njega.
- Ma, Pranja je jedna od naših jakih točaka. Zapravo, mi i nemamo slabih točaka - rekao je Bilić, koji i dalje zatvara treninge.
- Mi, osim prekida, ne krijemo ništa. Od naše prve utakmice u Livornu okrenuti smo sebi. Ne želimo trošiti treninge i utakmice radi nekakvog skrivanja. Treninzi su zatvoreni da igrači ne gube pažnju. Treba nam mirna atmosfera, ali nije baš da radimo neke velike pokuse...
Kad bih mogao birati, možda i ne bi igrao s Austrijancima prvu.
- Da, bilo bi bolje da igramo poslije, oni se godinama spremaju za taj 8. lipnja. Ali možda ne bi bilo dobro igrati prvu ni s Nijemcima ni s Poljacima. Najbolje da otvorimo sa San Marinom, ali na žalost, oni nisu na Euru, haha.
Beenhaker je ljubomoran na njega što je odmah izabrao 23 igrača, ali je i Bilić ljubomoran...
- Da mogu, uzeo bih njegove rezultate i karijeru. Kakve je sve klubove i reprezentacije trenirao, sjajno je - zaključio je Bilić.

PLETIKOSA: NISAM ODUŠEVLJEN NOVOM LOPTOM
Vratar Spartaka pridružio se golmanima koji nisu oduševljeni novom loptom:
- Ako se neki žale, ja sam među njima. Lopte su 'lelujave'. Dva tri puta mi je znala promijeniti smjer. No kad počnu utakmice, bit ću spreman na to. Treba naviknuti na taj let lopte i nadam se da neće biti nikakvih problema kad počne prvenstvo.
Na prvoj "presici" bio je prisutan i Luka Modrić. Pitali su ga što Tottenhamovi navijači mogu očekivati od njega.
- Već kad sam bio tamo prišlo mi je dosta navijača i rekli su da će sada imati koga gledati na Euru. Ja se nadam da ću odigrati jako dobro i da ću im se svidjeti. No najvažnije je da budemo dobri kao ekipa i ne vidim razloga da to ne budemo - rekao je Modrić i zaključio:
- Kolektiv je najjača snaga ove reprezentacije, tako da ne bih izdvajao sebe. (tt)

Idi na 24sata

Komentari 10

  • BBBoXer 04.06.2008.

    ajde zbrojite koliko se puta na konferenciji na novinare rekla rijec \" JELI \" , pogotovo kada Pletikosa prica :)

  • Filip 3 04.06.2008.

    nakon ozljede dudua nije nam samo obrana slba točka,već i napad. ali ipak sam optimist uoci EURA. po mojem mišljenju imamo najjaču vezu na EURU. IDEMO DEČKI!

  • user_21850 04.06.2008.

    Mislim da smo se svi uvjerili da Slaven zna sta radi, prema tome, ljudi, na nama je samo da navijamo, budemo uz nase Vatrene i ne podcijenjivamo sami sebe! Od uvik smo znali pokazati svitu da smo mala zemlja velikih ljudi i djela, pa zasto ne bismo to i na EP?! Decki, i Bog je uz vas!

Komentiraj...
Vidi sve komentare